steg 2

Steg

1

Mål opp romtemperert smør, del smøret i terninger og ha det over i en bolle.

Du trenger

romtemperert smør:
100 g
steg 3

Steg

2

Bruk et målebeger og mål opp sukker. Ha det i bollen med smør.

Du trenger

sukker:
1 dl
steg 4

Steg

3

Sett kontakten til håndmikseren i støpselet.

steg 5

Steg

4

Bland sammen smør og sukker med håndmikseren i 3 minutter. Da skal blandingen se slik ut som på bildet.

steg 6

Steg

5

Knekk et egg i en kopp og ha det i bollen. Visp godt sammen med håndmikseren.

Du trenger

egg:
1 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

steg 7

Steg

6

Mål opp mel. Ha i salt, natron og vaniljesukker sammen med melet. Rør litt rundt med teskjeen slik at det blander seg.

Du trenger

hvetemel:
3,5 dl ,
salt:
0,25 ts ,
natron:
0,5 ts
steg 8

Steg

7

Hell melblandingen i bollen med smør, sukker og egg.

steg 9

Steg

8

Bland ingrediensene godt sammen med håndmikseren til deigen samler seg.

steg 10

Steg

9

Bruk en slikkepott kna deigen sammen, slik at du får en stor deigklump.

steg 11

Steg

10

Bruk slikkepotten og del deigen i 2 like store deler.

steg 12

Steg

11

Pakk hver del inn i plastfolie. Legg de to deigene i kjøleskapet i minst 1 time.

steg 1

Steg

12

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

steg 13

Steg

13

Ta ut en av deigene fra kjøleskapet og ta vekk plasten.

steg 14

Steg

14

Dryss mel på benken, legg deigen på melet og dryss litt mel over deigen. Melet hjelper til, slik at deigen ikke setter seg fast når du skal kjevle den ut.

Du trenger

hvetemel:
til utbaking
steg 15

Steg

15

Kjevle deigen ut til den er ca. 1 cm tykk.

steg 16

Steg

16

Pass på å snu deigen underveis, så den ikke setter seg fast i underlaget. Dryss på mer mel om du kjenner at deigen begynner å bli litt klissete.

steg 17

Steg

17

Bruk en stor og en liten pepperkakeform, og stikk ut den store først. Sett den lille inni den store slik at kjeksene får et hull i midten. Vi har brukt stjerner, men du kan bruke det du har.

steg 18

Steg

18

Fjern deigen rundt formene. Bruk en stekespade og løft kjeksene forsiktig over på et stekebrett med bakepapir.

steg 19

Steg

19

Rull sammen deigrestene, kjevle ut på nytt og stikk ut nye kjeks. Fortsett til du har brukt opp deigen.

steg 20

Steg

20

Ta den andre deigen ut av kjøleskapet og ta vekk plasten. Kjevle den ut på samme måte som den forrige og stikk ut flere kjeks. Legg kjeksene over på et til stekebrett med bakepapir.

steg 21

Steg

21

Sett et brett med kjeks nederst i ovnen og stek i 5 minutter. Hvis du har laget litt mindre eller tynnere kjeks, kan det hende at de blir ferdige litt før. Følg derfor med på kjeksene underveis, slik at de ikke blir brent.

steg 22

Steg

22

Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen når kjeksen er ferdig. Sett brettet på risten og la kjeksene hvile seg i noen minutter før du eventuelt flytter dem over på et brett eller noe annet.

steg 23

Steg

23

Sett det andre brettet nederst i stekeovnen og stek i 5 minutter. Husk at hvis du har laget litt mindre eller tynnere kjeks, kan det hende at de blir ferdige litt før. Følg derfor med på kjeksene underveis, slik at de ikke blir brent.

steg 24

Steg

24

Ta brettet ut av stekeovnen når kjeksen er ferdig stekt og sett det på risten til avkjøling. Dryss gjerne litt melis over kjeksene, som pynt.

Du trenger

melis:
til pynt