steg 1

Steg

1

Sett en liten kjele på kokeplaten. Fyll den halvfull med vann og skru platen på middels varme. 

Du trenger

vann:
til koking
steg 2

Steg

2

Nå skal du varme sjokolade over et vannbad: Sett en glassbolle over kjelen med vann. Pass på at bollen er litt større en kjelen. 

steg 3

Steg

3

Knekk sjokolade i små biter. 

Du trenger

mørk kokesjokolade:
100 g

Hvis du vil, så kan du også bytte ut kokesjokolade med hvit kokesjokolade.

steg 4

Steg

4

Ha sjokoladen i glassbollen.

steg 5

Steg

5

Skru platen på middels varme.

steg 6

Steg

6

La det stå uten å røre til sjokoladen smelter, dette tar ca. 12 minutter.

Hvis vi smelter sjokolade rett i en varm kjele, vil den svi seg og bli kornete og tørr.

steg 7

Steg

7

Du kan pirke litt borti sjokoladen med en spiseskje for å se om den er smeltet.

steg 8

Steg

8

Trekk kjelen til siden og skru av platen.

steg 9

Steg

9

Bruk et kjøkkenhåndkle, ta glassbollen av kjelen og sett den på benken.

steg 10

Steg

10

Rør i sjokoladen med spiseskjeen.

steg 11

Steg

11

Legg plastskjeer i en tom eggekartong. Her kan du også bruke vanlige spiseskjeer om du vil. 

steg 12

Steg

12

Bruk spiseskjeen og fyll skjeene med sjokolade. 

steg 13

Steg

13

Pynt sjokoladeskjeene med marshmallows. 

Du trenger

mini marshmallows:
12 stk.
steg 14

Steg

14

Dryss over kakestrøssel. Hvis du vil kan du også pynte med noe annet.

Du trenger

kakestrøssel:
2 ts

Sjokoladehjerter, nonstop, kakestrøssel med ulike farger kan også brukes.

steg 15

Steg

15

Sett eggebrettet kaldt i kjøleskapet, til sjokoladen har stivnet.