Sett en liten kjele på kokeplaten. Fyll den halvfull med vann og skru platen på middels varme.
UTSTYR
  • Liten kjele
    Liten kjele
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

1

Sett en liten kjele på kokeplaten. Fyll den halvfull med vann og skru platen på middels varme. 

Du trenger
vann:
til koking
Nå skal du varme sjokolade over et vannbad: Sett en glassbolle over kjelen med vann. Pass på at bollen er litt større en kjelen.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

2

Nå skal du varme sjokolade over et vannbad: Sett en glassbolle over kjelen med vann. Pass på at bollen er litt større en kjelen. 

Knekk sjokolade i små biter.

Steg

3

Knekk sjokolade i små biter. 

Du trenger
mørk kokesjokolade:
100 g

Hvis du vil, så kan du også bytte ut kokesjokolade med hvit kokesjokolade.

Ha sjokoladen i glassbollen.

Steg

4

Ha sjokoladen i glassbollen.

Skru platen på middels varme.

Steg

5

Skru platen på middels varme.

La det stå uten å røre til sjokoladen smelter, dette tar ca. 12 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

6

La det stå uten å røre til sjokoladen smelter, dette tar ca. 12 minutter.

Hvis vi smelter sjokolade rett i en varm kjele, vil den svi seg og bli kornete og tørr.

Du kan pirke litt borti sjokoladen med en spiseskje for å se om den er smeltet.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

7

Du kan pirke litt borti sjokoladen med en spiseskje for å se om den er smeltet.

Trekk kjelen til siden og skru av platen.

Steg

8

Trekk kjelen til siden og skru av platen.

Bruk et kjøkkenhåndkle, ta glassbollen av kjelen og sett den på benken.
UTSTYR
  • Kjøkkenhåndkle
    Kjøkkenhåndkle

Steg

9

Bruk et kjøkkenhåndkle, ta glassbollen av kjelen og sett den på benken.

Rør i sjokoladen med spiseskjeen.

Steg

10

Rør i sjokoladen med spiseskjeen.

Legg plastskjeer i en tom eggekartong. Her kan du også bruke vanlige spiseskjeer om du vil.
UTSTYR
  • Tom eggekartong
    Tom eggekartong
  • Plastskje
    Plastskjeer

Steg

11

Legg plastskjeer i en tom eggekartong. Her kan du også bruke vanlige spiseskjeer om du vil. 

Bruk spiseskjeen og fyll skjeene med sjokolade.

Steg

12

Bruk spiseskjeen og fyll skjeene med sjokolade. 

Pynt sjokoladeskjeene med marshmallows.

Steg

13

Pynt sjokoladeskjeene med marshmallows. 

Du trenger
mini marshmallows:
12 stk.
Dryss over kakestrøssel. Hvis du vil kan du også pynte med noe annet.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

14

Dryss over kakestrøssel. Hvis du vil kan du også pynte med noe annet.

Du trenger
kakestrøssel:
2 ts

Sjokoladehjerter, nonstop, kakestrøssel med ulike farger kan også brukes.

Sett eggebrettet kaldt i kjøleskapet, til sjokoladen har stivnet.

Steg

15

Sett eggebrettet kaldt i kjøleskapet, til sjokoladen har stivnet.