Steg
1
Sett en liten kjele på kokeplaten. Fyll den halvfull med vann og skru platen på middels varme.
2
Nå skal du varme sjokolade over et vannbad: Sett en glassbolle over kjelen med vann. Pass på at bollen er litt større en kjelen.
3
Knekk sjokolade i små biter.
Hvis du vil, så kan du også bytte ut kokesjokolade med hvit kokesjokolade.
4
Ha sjokoladen i glassbollen.
5
Skru platen på middels varme.
6
La det stå uten å røre til sjokoladen smelter, dette tar ca. 12 minutter.
Hvis vi smelter sjokolade rett i en varm kjele, vil den svi seg og bli kornete og tørr.
7
Du kan pirke litt borti sjokoladen med en spiseskje for å se om den er smeltet.
8
Trekk kjelen til siden og skru av platen.
Har du husket å skru av platen?
9
Bruk et kjøkkenhåndkle, ta glassbollen av kjelen og sett den på benken.
10
Rør i sjokoladen med spiseskjeen.
11
Legg plastskjeer i en tom eggekartong. Her kan du også bruke vanlige spiseskjeer om du vil.
12
Bruk spiseskjeen og fyll skjeene med sjokolade.
13
Pynt sjokoladeskjeene med marshmallows.
14
Dryss over kakestrøssel. Hvis du vil kan du også pynte med noe annet.
Sjokoladehjerter, nonstop, kakestrøssel med ulike farger kan også brukes.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
15
Sett eggebrettet kaldt i kjøleskapet, til sjokoladen har stivnet.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.