Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 175 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 175 °C. Bruk over- og undervarme.

Finn frem en food processor. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.
UTSTYR
  • Food processor
    Food processor

Steg

2

Finn frem en food processor. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.

Mål opp romtemperert smør, skjær i terninger og ha i bollen.
UTSTYR
  • Kniv
    Kniv

Steg

3

Mål opp romtemperert smør, skjær i terninger og ha i bollen.

Du trenger
romtemperert smør:
200 g
Mål opp mel, sukker og vaniljesukker, og ha i bollen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Teskje
    Teskje

Steg

4

Mål opp mel, sukker og vaniljesukker, og ha i bollen.

Du trenger
hvetemel:
5 dl ,
sukker:
1 dl ,
vaniljesukker:
2 ts
Sett i kontakten til food processoren. Fest lokket godt. Kjør blandingen til alt har samlet seg til en fin deig.

Steg

5

Sett i kontakten til food processoren. Fest lokket godt. Kjør blandingen til alt har samlet seg til en fin deig. 

Ta ut halvparten av deigen.

Steg

6

Ta ut halvparten av deigen.

Ha kakaopulver i bollen. Fest lokket godt igjen, og kjør på nytt til kakaopulveret er godt blandet inn i deigen. På denne måten blir halvparten av deigen sjokoladefarget.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

7

Ha kakaopulver i bollen. Fest lokket godt igjen, og kjør på nytt til kakaopulveret er godt blandet inn i deigen. På denne måten blir halvparten av deigen sjokoladefarget.

Du trenger
kakaopulver:
1 ss
Trekk ut stikkontakten, og ha deigen over på en bakebenk. Del hver deig i to, og rull ut fire lange pølser. Hvis deigen er litt smuldrete, kan du kna den litt mer med hendene dine. Hvis den er veldig bløt, kan du sette den litt i kjøleskapet, eller kna inn litt mer mel.

Steg

8

Trekk ut stikkontakten, og ha deigen over på en bakebenk. Del hver deig i to, og rull ut fire lange pølser. Hvis deigen er litt smuldrete, kan du kna den litt mer med hendene dine. Hvis den er veldig bløt, kan du sette den litt i kjøleskapet, eller kna inn litt mer mel.

Legg pølsene sammen, slik at det blir et rutemønster. Trykk litt langs hver kant, slik at pølseme blir presset sammen. Du kan også bruke deigen til å lage kaker med andre former!

Steg

9

Legg pølsene sammen, slik at det blir et rutemønster. Trykk litt langs hver kant, slik at pølseme blir presset sammen. Du kan også bruke deigen til å lage kaker med andre former!

Skjær i skiver (ca. 1-2 cm tykke). Legg skivene på et stekebrett med bakepapir.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

10

Skjær i skiver (ca. 1-2 cm tykke). Legg skivene på et stekebrett med bakepapir.

Sett stekebrettet med skivene midt i ovnen og stek i 12 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

11

Sett stekebrettet med skivene midt i ovnen og stek i 12 minutter.

Finn frem en rist og et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta brettet ut av ovnen, og sett stekebrettet på gryteunderlaget.
UTSTYR
  • Rist
    Rist
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

12

Finn frem en rist og et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta brettet ut av ovnen, og sett stekebrettet på gryteunderlaget.

Legg kakene over på rist, og la de avkjøle seg.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

13

Legg kakene over på rist, og la de avkjøle seg.