steg 1

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 175 °C. Bruk over- og undervarme.

steg 2

Steg

2

Finn frem en food processor. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.

steg 3

Steg

3

Mål opp romtemperert smør, skjær i terninger og ha i bollen.

Du trenger

romtemperert smør:
200 g
steg 4

Steg

4

Mål opp mel, sukker og vaniljesukker, og ha i bollen.

Du trenger

hvetemel:
5 dl ,
sukker:
1 dl ,
vaniljesukker:
2 ts
steg 5

Steg

5

Sett i kontakten til food processoren. Fest lokket godt. Kjør blandingen til alt har samlet seg til en fin deig. 

steg 6

Steg

6

Ta ut halvparten av deigen.

steg 7

Steg

7

Ha kakaopulver i bollen. Fest lokket godt igjen, og kjør på nytt til kakaopulveret er godt blandet inn i deigen. På denne måten blir halvparten av deigen sjokoladefarget.

Du trenger

kakaopulver:
1 ss
steg 8

Steg

8

Trekk ut stikkontakten, og ha deigen over på en bakebenk. Del hver deig i to, og rull ut fire lange pølser. Hvis deigen er litt smuldrete, kan du kna den litt mer med hendene dine. Hvis den er veldig bløt, kan du sette den litt i kjøleskapet, eller kna inn litt mer mel.

steg 9

Steg

9

Legg pølsene sammen, slik at det blir et rutemønster. Trykk litt langs hver kant, slik at pølseme blir presset sammen. Du kan også bruke deigen til å lage kaker med andre former!

steg 10

Steg

10

Skjær i skiver (ca. 1-2 cm tykke). Legg skivene på et stekebrett med bakepapir.

steg 11

Steg

11

Sett stekebrettet med skivene midt i ovnen og stek i 12 minutter.

steg 12

Steg

12

Finn frem en rist og et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta brettet ut av ovnen, og sett stekebrettet på gryteunderlaget.

steg 13

Steg

13

Legg kakene over på rist, og la de avkjøle seg.