Finn frem kald grøt og ha i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
  • Desilitermål
  • Sleiv

Steg

1

Finn frem kald grøt og ha i en bolle.

Du trenger

kald, ferdig risgrøt:
3 dl
Ha sukker, hvetemel og kanel i bollen. Bland alt sammen.
UTSTYR
  • Teskje
  • Desilitermål

Steg

2

Ha sukker, hvetemel og kanel i bollen. Bland alt sammen.

Du trenger

sukker:
1 ss ,
hvetemel:
1 dl ,
malt kanel:
0,5 ts
Knekk ett og ett egg i en kopp, og ha det i bollen.
UTSTYR
  • Kopp

Steg

3

Knekk ett og ett egg i en kopp, og ha det i bollen. 

Du trenger

egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Bland alt godt sammen.

Steg

4

Bland alt godt sammen.

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i 1 ts smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Sett gjerne frem en tallerken til de ferdige lappene nå, eller mens du steker de første lappene.
UTSTYR
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Teskje

Steg

5

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i 1 ts smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Sett gjerne frem en tallerken til de ferdige lappene nå, eller mens du steker de første lappene.

Du trenger

smør:
til steking
Når smøret har sluttet å bruse, bruk en spiseskje og ha røre i stekepannen. Her lager vi små lapper, så prøv å få plass til to eller tre i pannen samtidig.
UTSTYR
  • Spiseskje
  • Tallerken

Steg

6

Når smøret har sluttet å bruse, bruk en spiseskje og ha røre i stekepannen. Her lager vi små lapper, så prøv å få plass til to eller tre i pannen samtidig. 

Når røren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om lappene har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Snu lappene og stek dem på den andre siden.

Steg

7

Når røren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om lappene har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Snu lappene og stek dem på den andre siden.

Stek til de har fått en gyllen farge på den andre siden også, og legg de ferdigstekte lappene over på en tallerken.

Steg

8

Stek til de har fått en gyllen farge på den andre siden også, og legg de ferdigstekte lappene over på en tallerken.

Stek resten av lappene. Ha i 1 ts smør for hver gang du skal steke en ny runde med lapper. Server gjerne med litt syltetøy, et dryss melis eller litt brunost.

Steg

9

Stek resten av lappene. Ha i 1 ts smør for hver gang du skal steke en ny runde med lapper. Server gjerne med litt syltetøy, et dryss melis eller litt brunost.