Ha kokosfett i en liten kjele.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele

Steg

1

Ha kokosfett i en liten kjele.

Du trenger
kokosfett (delfiafett):
1 pk á 250 g
Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La kokosfettet smelte.

Steg

2

Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La kokosfettet smelte. 

Når nesten alt er smeltet, slik som på bildet, kan du trekke kjelen til side.

Steg

3

Når nesten alt er smeltet, slik som på bildet, kan du trekke kjelen til side.  

Knekk sjokolade i små biter.

Steg

4

Knekk sjokolade i små biter.  

Du trenger
mørk kokesjokolade:
200 g
Ha sjokoladen i kjelen og la den smelte i det varme kokosfettet mens du fortsetter med oppskriften.

Steg

5

Ha sjokoladen i kjelen og la den smelte i det varme kokosfettet mens du fortsetter med oppskriften. 

Mål opp melis og ha i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

6

Mål opp melis og ha i en bolle. 

Du trenger
melis:
4 dl
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i bollen.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

7

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i bollen.

Du trenger
egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Pisk sammen melis og egg med en håndmikser på høy hastighet i 5 minutter, til det har blitt luftig eggedosis.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

8

Pisk sammen melis og egg med en håndmikser på høy hastighet i 5 minutter, til det har blitt luftig eggedosis.

Rør litt i sjokoladen med en spiseskje, slik at den blir helt glatt.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

9

Rør litt i sjokoladen med en spiseskje, slik at den blir helt glatt.

Rør sjokoladen forsiktig inn i eggedosisen. Rør til blandingen blir helt brun.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

10

Rør sjokoladen forsiktig inn i eggedosisen. Rør til blandingen blir helt brun.

Mål opp puffet ris og hell den i blandingen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

11

Mål opp puffet ris og hell den i blandingen. 

Du trenger
puffet ris:
1,5 l
Rør forsiktig til alt er godt blandet.

Steg

12

Rør forsiktig til alt er godt blandet. 

Sett muffinsformene utover på et stekebrett. Bruk 2 spiseskjeer til å ha blandingen i formene. Sett risbollene kaldt i minimum 20 minutter før du skal servere dem.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Langpanne
    Stekebrett

Steg

13

Sett muffinsformene utover på et stekebrett. Bruk 2 spiseskjeer til å ha blandingen i formene. Sett risbollene kaldt i minimum 20 minutter før du skal servere dem.  

Du trenger
muffinsform:
24 stk.