• Kjøkkenmaskin
    • Eltekrok
    • Desilitermål
    • Teskje
    • Kopp

    Eggeskall i koppen?

    Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

    • Stoppeklokke

    Har du ikke kjøkkenmaskin?

    Du kan også elte for hånd. Pass på at det blir eltet godt, spør gjerne en voksen dersom du syns det er vanskelig.

    • Kniv
    • Tallerken

    Har du ikke smør?

    Du kan også bruke margarin, men da er det viktig at du bruker margarin som kan brukes til baking.

    • Stoppeklokke
    • Deigskraper

    Er deigen ferdig?

    Du kan sjekke om deigen er ferdig eltet ved å ta en liten bit av deigen og dra den ut som en "tyggegummi". Hvis du klarer å dra til du nesten kan se gjennom deigen uten å lage hull, er deigen ferdig eltet.

    • Spiseskje
    • Kjøkkenhåndkle
    • Stoppeklokke

    Hvorfor må deigen stå lunt?

    Gjær er en sopp som hjelper oss å heve deigen. Gjæren jobber best på et lunt sted, men det må ikke bli for varmt, da dør den.

    • Bolle
    • Spiseskje
    • Teskje
    • Deigskraper
    • Kjevle
    • Stekebrett
    • Bakepapir
    • Stoppeklokke
    • Kjøkkenhåndkle
    • Pensel
    • Kopp
    • Stoppeklokke

    Husk å ta tiden!

  • Husk å ta tiden!

    • Grytekluter
    • Gryteunderlag
    • Rist

    Husk å skru av ovnen!

    Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!

    OK!
    Ferdig!
  • Husk å skru av ovnen!

  • Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!