Sett en rist inn nederst i en tom ovn.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

1

Sett en rist inn nederst i en tom ovn.

Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

2

Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i en stor bolle.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

3

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i en stor bolle.

Du trenger
egg:
6 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Mål opp sukker og olje, og ha i bollen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

4

Mål opp sukker og olje, og ha i bollen.

Du trenger
sukker:
4 dl ,
nøytral olje:
3,5 dl
Bland godt sammen.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

5

Bland godt sammen.

Vei opp den mengden gulrot du trenger.
UTSTYR
  • Vekt
    Vekt

Steg

6

Vei opp den mengden gulrot du trenger.

Du trenger
gulrot:
500 g
Skyll og skrell gulrot over vasken. Legg de ferdigskrelte gulrøttene over på en tallerken.
UTSTYR
  • Rotskreller
    Rotskreller
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

7

Skyll og skrell gulrot over vasken. Legg de ferdigskrelte gulrøttene over på en tallerken.

Sett et rivjern på tallerkenen og rasp gulrot.
UTSTYR
  • Rivjern
    Rivjern

Steg

8

Sett et rivjern på tallerkenen og rasp gulrot.

Ha revet gulrot i bollen og bland litt sammen.

Steg

9

Ha revet gulrot i bollen og bland litt sammen.

Mål opp hvetemel. Mål opp bakepulver og kanel, og ha i målebegeret sammen med melet. Rør litt rundt med teskjeen, slik at det blander seg sammen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Teskje
    Teskje
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

10

Mål opp hvetemel. Mål opp bakepulver og kanel, og ha i målebegeret sammen med melet. Rør litt rundt med teskjeen, slik at det blander seg sammen.

Du trenger
hvetemel:
6 dl ,
bakepulver:
1 ss ,
malt kanel:
1 ts
Finn frem en sikt og hell melblandingen over i sikten. Sikt melblandingen ned i bollen.
UTSTYR
  • Sikt
    Sikt

Steg

11

Finn frem en sikt og hell melblandingen over i sikten. Sikt melblandingen ned i bollen.

Bland godt sammen, slik at du får en jevn og fin røre.

Steg

12

Bland godt sammen, slik at du får en jevn og fin røre.

Finn frem en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Smør langpannen med litt smør. Smøret gjør at bakepapiret setter seg bedre fast.
UTSTYR
  • Pensel
    Pensel
  • Liten langpanne
    Liten langpanne

Steg

13

Finn frem en liten langpanne, ca. 25x35 cm. Smør langpannen med litt smør. Smøret gjør at bakepapiret setter seg bedre fast.

Du trenger
smør:
romtemperert til pensling
Dekk langpannen med bakepapir.
UTSTYR
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

14

Dekk langpannen med bakepapir.

Hell røren i langpannen. Bruk slikkepotten til å få med alt fra bollen, og bruk gjerne slikkepotten til å fordele røren jevnt i formen.

Steg

15

Hell røren i langpannen. Bruk slikkepotten til å få med alt fra bollen, og bruk gjerne slikkepotten til å fordele røren jevnt i formen.

Sett inn langpannen og stek i 40 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

16

Sett inn langpannen og stek i 40 minutter.

Mens kaken er i ovnen, lag ostekremen: Mål opp smør, skjær det i små terninger og ha i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Kniv
    Kniv

Steg

17

Mens kaken er i ovnen, lag ostekremen: Mål opp smør, skjær det i små terninger og ha i en bolle.

Du trenger
smør:
romtemperert 200 g
Mål opp melis og kremost, og ha i bollen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

18

Mål opp melis og kremost, og ha i bollen.

Du trenger
philadelphia kremost:
200 g ,
melis:
3 dl
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
UTSTYR
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

19

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.

Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.

Pisk smør, melis og kremost med håndmikseren på middels hastighet, til du får en glatt krem med smørbar konsistens. Ikke sett håndmikseren på full hastighet, da kan melisen blåse ut av bollen!

Steg

20

Pisk smør, melis og kremost med håndmikseren på middels hastighet, til du får en glatt krem med smørbar konsistens. Ikke sett håndmikseren på full hastighet, da kan melisen blåse ut av bollen!

Når det er gått 40 minutter: Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen, er kaken ferdig. Hvis det kommer litt kakerøre på pinnen kan du la den stå 5 min til, og sjekke på nytt.
UTSTYR
  • grillspyd
    Trepinne

Steg

21

Når det er gått 40 minutter: Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen, er kaken ferdig. Hvis det kommer litt kakerøre på pinnen kan du la den stå 5 min til, og sjekke på nytt.

Finn frem et gryteunderlag eller en rist. Bruk gryteklutene og ta forsiktig ut langpannen av ovnen, når kaken er ferdig. Sett den på gryteunderlaget og la kaken avkjøle seg.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

22

Finn frem et gryteunderlag eller en rist. Bruk gryteklutene og ta forsiktig ut langpannen av ovnen, når kaken er ferdig. Sett den på gryteunderlaget og la kaken avkjøle seg.

Mens kaken avkjøler seg kan du lage pynt til kaken: Skyll og skrell gulrot over vasken. Hold tak i toppen av gulroten og skjær strimler med rotskrelleren. De blir kjempefine å ha på kaken!
UTSTYR
  • Rotskreller
    Rotskreller

Steg

23

Mens kaken avkjøler seg kan du lage pynt til kaken: Skyll og skrell gulrot over vasken. Hold tak i toppen av gulroten og skjær strimler med rotskrelleren. De blir kjempefine å ha på kaken!

Du trenger
gulrot:
1 stk.
Når kaken er avkjølt: Smør ostekremen utover kaken og pynt med gulrotstrimlene.

Steg

24

Når kaken er avkjølt: Smør ostekremen utover kaken og pynt med gulrotstrimlene.