Bruk en vekt og vei opp marshmallows.
UTSTYR
  • digitalvekt
    Vekt
  • Skål
    Skål

Steg

1

Bruk en vekt og vei opp marshmallows. 

Du trenger
marshmallows:
100 g
Hakk sjokoladen i små biter. Ha den i en stor bolle eller skål.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

2

Hakk sjokoladen i små biter. Ha den i en stor bolle eller skål. 

Du trenger
mørk kokesjokolade:
100 g
Mål opp fløte og hell fløten i en liten kjele. Skru kokeplaten på middels varme.
UTSTYR
  • Liten kjele
    Liten kjele
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

3

Mål opp fløte og hell fløten i en liten kjele. Skru kokeplaten på middels varme.

Du trenger
kremfløte:
3 dl
Ha marshmallows i kjelen.

Steg

4

Ha marshmallows i kjelen.

Rør med en visp til marshmallowsen smelter. Pass på! Trekk kjelen til side om du ser at blandingen holder på å koke over.
UTSTYR
  • Visp
    Visp

Steg

5

Rør med en visp til marshmallowsen smelter. Pass på! Trekk kjelen til side om du ser at blandingen holder på å koke over. 

Hell den varme blandingen over sjokoladen. La det stå i 5 minutter før du rører i bollen. Da får sjokoladen smeltet og det blir enklere å blande alt sammen.

Steg

6

Hell den varme blandingen over sjokoladen. La det stå i 5 minutter før du rører i bollen. Da får sjokoladen smeltet og det blir enklere å blande alt sammen. 

Rør med vispen til alt er jevnt og godt blandet.

Steg

7

Rør med vispen til alt er jevnt og godt blandet.

Hell blandingen over i små glass eller en stor serveringsskål. Lager du fire porsjoner, trenger du fire glass. Det kan være lurt å sette formene eller glassene på et lite brett, slik at det blir enklere å bære dem til kjøleskapet etterpå. Husk at glassene er varme nå!
UTSTYR
  • Glass
    Glass

Steg

8

Hell blandingen over i små glass eller en stor serveringsskål. Lager du fire porsjoner, trenger du fire glass. Det kan være lurt å sette formene eller glassene på et lite brett, slik at det blir enklere å bære dem til kjøleskapet etterpå. Husk at glassene er varme nå! 

Sett glassene/skålen kaldt i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at moussen stivner.

Steg

9

Sett glassene/skålen kaldt i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at moussen stivner. 

Om du vil kan du pynte sjokolademoussen med pisket kremfløte eller vaniljekesam. Det kan også bli fint med marshmallows og kakepynt! Kos deg med dessert!

Steg

10

Om du vil kan du pynte sjokolademoussen med pisket kremfløte eller vaniljekesam. Det kan også bli fint med marshmallows og kakepynt! Kos deg med dessert!