Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 150 °C. Bruk over- og undervarme.
Mål opp smør, ha det i en liten kjele og sett kjelen på kokeplaten.
Ha brunt sukker og honning i kjelen.
Skru platen på middels varme.
Rør med en sleiv til smøret har smeltet.
Skru av platen og trekk kjelen til siden.
Har du husket å skru av platen?
Mål opp puffet ris og ha det i en bolle.
Mål opp havregryn og ha det i bollen.
Ha sesamfrø, gresskarkjerner og vaniljesukker i bollen. Bruk teskjeen til å blande alt sammen.
Klipp aprikosene i mindre biter og ha dem i bollen.
Nå skal du skille egg, fordi du kun skal bruke eggehvitene. Finn frem en kopp og en liten skål. Start med et egg og knekk det i skålen.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
Vask hendene godt, og bruk hånden din til å løfte eggeplommen forsiktig ut av bollen. Legg eggeplommen i koppen.
Ha eggehviten i bollen med puffet ris. Gjør det samme med det andre egget.
Dekk koppen med plast og sett den i kjøleskapet, da kan eggeplommene brukes senere. For eksempel i en vaffelrøre.
Ha smørblandingen i bollen.
Rør sammen blandingen med sleiven.
Finn frem et stekebrett og legg på et ark bakepapir. Sett frem en skål med vann.
Bruk en spiseskje og en mellomstor pepperkakeform. Ha energiblandingen i formen.
Hvis du vil kan du bruke forskjellige former, prøv deg frem og ha det gøy!
Bruk spiseskjeen eller hendene og press blandingen lett ned i formen. Dypp fingrene i litt i vannet, så blir det ikke så klissete å jobbe med.
Ta av formen og lag en ny energikjeks ved siden av. Blandingen er litt klissete og det kan hende det kommer litt utenfor formen, men det gjør ikke noe!
Fortsett til du har brukt opp blandingen.
Sett brettet med energibarene inn nederst i ovnen og stek i 25 minutter. Har du brukt små former, kan det hende at energibarene blir ferdig før tiden, så følg med så de ikke blir brent.
Har du husket å ta tiden?
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la barene avkjøle helt, slik at de blir stive.
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.