steg 1

Steg

1

Sett ovnen på 175 °C. Skru på varmluft.

steg 2

Steg

2

Mål opp smør og ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte. Trekk kjelen av platen når smøret har smeltet. 

Du trenger

smør:
450 g
steg 3

Steg

3

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i en stor bakebolle.

Du trenger

egg:
6 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

steg 4

Steg

4

Mål opp sukker og ha det i bollen.

Du trenger

sukker:
9 dl
steg 5

Steg

5

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.

steg 6

Steg

6

Pisk egg og sukker luftig, det vil si at sukkeret og eggene har blandet seg godt sammen og at blandingen ser litt luftig ut. Dette tar bare et par minutter.  

steg 7

Steg

7

Trekk kontakten til håndmikseren ut av støpselet. Hell smøret i eggeblandingen, og bland sammen med en slikkepott.

steg 8

Steg

8

Mål opp hvetemel og ha det i bollen.

Du trenger

hvetemel:
5 dl
steg 9

Steg

9

Ha i vaniljesukker og kakaopulver.

Du trenger

vaniljesukker:
2 ts ,
kakaopulver:
9 ss
steg 10

Steg

10

Bland alt godt sammen med slikkepotten. Hvis det er tungt å røre kan du bruke håndmikseren til å blande sammen.

steg 11

Steg

11

Kle en langpanne med bakepapir.

steg 12

Steg

12

Ha den seigtflytende røren i langpanna. Bruk slikkepotten til å fordele røren utover i formen.

steg 13

Steg

13

Sett langpanna midt i ovnen og stek i 25 minutter. Husk at en brownie kan ha en nesten flytende kjerne. Den må ikke stekes for mye, da blir den tørr.

steg 14

Steg

14

Finn frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta langpannen ut av ovnen. Sett langpannen på gryteunderlaget og la den avkjøle seg før du skjærer den opp i biter.