Mål opp havregryn og ha i en kjele.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • tresleiv
    Sleiv

Steg

1

Mål opp havregryn og ha i en kjele.

Du trenger
lettkokte havregryn:
1 dl
Mål opp melk og salt og ha i kjelen. Skru platen på høy varme og la det koke opp, mens du rører. Ikke gå fra kjelen når du gjør dette, da det fort kan koke over eller brenne seg.

Steg

2

Mål opp melk og salt og ha i kjelen. Skru platen på høy varme og la det koke opp, mens du rører. Ikke gå fra kjelen når du gjør dette, da det fort kan koke over eller brenne seg.

Du trenger
melk:
1,5 dl ,
salt:
1 klype

Du kan bytte ut melk med vann.

Når det koker: senk varmen til middels varme og la grøten småkoke i ca. 5 minutter, eller til du syns den er passe tykk. Ha grøten over på en tallerken og server med den toppingen du har lyst til, som f.eks. frisk frukt eller bær.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

3

Når det koker: senk varmen til middels varme og la grøten småkoke i ca. 5 minutter, eller til du syns den er passe tykk. Ha grøten over på en tallerken og server med den toppingen du har lyst til, som f.eks. frisk frukt eller bær.