Sett en rist midt i en tom ovn.
Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk under- og overvarme.
Mål opp havregryn og melk. Ha det i en bolle.
Skrell gulrot.
Riv gulrot på en tallerken og sett tallerkenen litt til sides.
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i bollen med havregryn.
Ha olje og honning i bollen. Et lurt triks er å begynne med oljen, og så ha i honningen. Da sklir honningen lettere av skjeen!
Rør alt godt sammen med en sleiv.
Mål opp fullkornmel og hvetemel, og ha det i bollen.
Ha bakepulver og salt i bollen. Rør blandingen godt sammen.
Mål opp blåbær og ha det i bollen.
Ha også i revet gulrot.
Bland alt sammen.
Sett muffinsformene i et muffinsbrett. Det går også ann å sette dem på et stekebrett dekket med bakepapir hvis du ikke har et muffinsbrett.
Hvis muffinsformene er tynne kan det være lurt å bruke to stk til hver muffins.
Bruk 2 spiseskjeer til å fylle i muffinsformene. La det være igjen litt plass, slik at muffinsene kan heve mens de steker.
Har du en isskje med klemmedings, kan du også bruke den til å fylle formene.
Sett muffinsbrettet inn midt i ovnen og stek muffinsene i 30 minutter.
Husk å ta tiden!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter og løft muffinsbrettet ut av ovnen og over på gryterunderlaget. La dem bli kalde før du spiser dem.
Husk å skru av ovnen!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.