Steg
1
Sett en rist midt i en tom ovn.
2
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.
3
Skyll vårløk og skjær i tynne skiver, og legg dem til side på fjølen.
4
Kutt bacon i små biter.
5
Plukk bitene litt fra hverandre. Da blir det lettere å steke dem. Vask hendene dine før du fortsetter.
6
Gjør klar en tallerken med tørkepapir som du skal legge baconet på når det er ferdig stekt, slik at det får rent av seg litt fett.
7
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.
8
Ha i baconet og stek til alt har fått en fin brun farge og har blitt litt sprøtt. Dette tar ca. 4 minutter. Rør rundt med en stekespade underveis. Hvis det begynner å brenne seg, skru ned varmen litt.
9
Ha i vårløk og stek videre i 1 minutt.
10
Ha stekt bacon og vårløk over på tallerkenen. Hvis stekepannen er tung kan du godt be en voksen om hjelp, eller bruke en skje til å løfte det ut av pannen og over på tallerkenen.
11
Knekk egg i en kopp og ha det over i et desilitermål. Du kan også ha det i en skål, men vi bruker desilitermål da det er lettere å helle fra det.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
12
Mål opp ost og ha i begeret.
Riv litt ost selv, det blir vel så bra!
13
Mål opp kremfløte og ha i begeret.
14
Visp sammen blandingen med en gaffel.
15
Finn frem et muffinsbrett og plasser muffinsformene i hullene. Du kan også smøre muffinsbrettet med litt matolje, istedenfor å bruke muffinsformer.
Bruk gjerne to muffinsformer per stk, så holder de litt bedre.
16
Fordel bacon- og vårløkblandingen i muffinsformene. Her kan du bruke hendene dine, men vask deg etterpå da det blir litt klissete.
17
Fordel eggeblandingen i muffinsformene.
18
Sett muffinsbrettet inn i ovnen og stek i 15 minutter, til eggeblandingen har stivnet.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
19
Sett et gryteunderlag, eller en rist, på benken. Bruk grytekluter og ta forsiktig muffinsbrettet ut av ovnen. Sett brettet på gryteunderlaget og la formene avkjøle seg.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.