Bruk eggestikker eller en knappenål og stikk et lite hull i den butte enden av egget.
UTSTYR
  • Eggestikker
    Eggestikker

Steg

1

Bruk eggestikker eller en knappenål og stikk et lite hull i den butte enden av egget.

Du trenger
egg:
1 stk.

Det å bruke eggestikker er et godt tips, men du må ikke bruke det.

Det lille hullet er smart fordi det forhindrer at egget sprekker.

Steg

2

Det lille hullet er smart fordi det forhindrer at egget sprekker.

Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker egget. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.
UTSTYR
  • Liten kjele
    Liten kjele
  • Tidsur
    Stoppeklokke
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

3

Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker egget. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.

Skru kokeplaten på full styrke. Sett tidsuret på 6 minutter når vannet begynner å koke, da får du bløtkokte egg. Skru temperaturen litt ned når vannet har begynt å koke, så det ikke koker over.

Steg

4

Skru kokeplaten på full styrke. Sett tidsuret på 6 minutter når vannet begynner å koke, da får du bløtkokte egg. Skru temperaturen litt ned når vannet har begynt å koke, så det ikke koker over.

Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. La det renne godt med kaldt vann i kjelen, og fyll tilslutt kjelen med kaldt vann. La kjelen stå i vasken, mens du fortsetter med oppskriften.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Gryteklut

Steg

5

Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. La det renne godt med kaldt vann i kjelen, og fyll tilslutt kjelen med kaldt vann. La kjelen stå i vasken, mens du fortsetter med oppskriften.

Skjær brød i skiver.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Brødkniv
    Brødkniv

Steg

6

Skjær brød i skiver.

Du trenger
brød:
1 skive
Sett i stikkontakten til brødristeren.
UTSTYR
  • Brødrister
    Brødrister

Steg

7

Sett i stikkontakten til brødristeren.

Putt brødskiven i brødristeren og sett på varmen.

Steg

8

Putt brødskiven i brødristeren og sett på varmen.

Ta brødskiven ut av brødristeren når det er ferdig, og ha smør på skiven.
UTSTYR
  • Kniv
    Kniv

Steg

9

Ta brødskiven ut av brødristeren når det er ferdig, og ha smør på skiven. 

Du trenger
smør:
til brødskiven
Skjær skiven i tynne strimler.
UTSTYR
  • Brødkniv
    Brødkniv

Steg

10

Skjær skiven i tynne strimler. 

Legg brødstrimlene på en tallerken.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

11

Legg brødstrimlene på en tallerken.

Hakk av toppen av egget med en kniv.
UTSTYR
  • Kniv
    Kniv

Steg

12

Hakk av toppen av egget med en kniv.

Ta av lokket.

Steg

13

Ta av lokket.

Plasser gjerne egget i et eggeglass. Brødstrimlene skal dyppes i eggeplommen. Resten av egget spiser du med en skje!
UTSTYR
  • Eggeglass
    Eggeglass
  • Teskje
    Teskje

Steg

14

Plasser gjerne egget i et eggeglass. Brødstrimlene skal dyppes i eggeplommen. Resten av egget spiser du med en skje!