Nå skal du lage brøddeigen. Dette er en raskt yoghurtbrød, som ikke trenger heving. Start med å måle opp mel i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

1

Nå skal du lage brøddeigen. Dette er en raskt yoghurtbrød, som ikke trenger heving. Start med å måle opp mel i en bolle.

Du trenger
hvetemel:
100 g
Mål opp bakepulver, olje og yoghurt, og ha i bollen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Teskje
    Teskje

Steg

2

Mål opp bakepulver, olje og yoghurt, og ha i bollen. 

Du trenger
bakepulver:
1 ts ,
nøytral olje:
1 ss ,
yoghurt naturell:
5 ss
Start å blande sammen alt med en spiseskje. Når den begynner å samle seg til en deig, kan du kna den litt lett sammen med hånden. Hvis deigen er veldig klissete, kan du ha i litt mer mel (det skal ikke feste seg så mye deig til hendene dine).

Steg

3

Start å blande sammen alt med en spiseskje. Når den begynner å samle seg til en deig, kan du kna den litt lett sammen med hånden. Hvis deigen er veldig klissete, kan du ha i litt mer mel (det skal ikke feste seg så mye deig til hendene dine). 

Vask og tørk hendene dine, og gjør klar en tallerken til de ferdige brødene. Sett en stekepanne med non-stick belegg på platen og sett på middels varme. Del deigen i to (hvis du lager 2 porsjoner), og form to avlange brød som du legger i pannen.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne med non-stick belegg
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

4

Vask og tørk hendene dine, og gjør klar en tallerken til de ferdige brødene. Sett en stekepanne med non-stick belegg på platen og sett på middels varme. Del deigen i to (hvis du lager 2 porsjoner), og form to avlange brød som du legger i pannen. 

Stek brødene på den ene siden, til de har fått en fin og gyllen farge på undersiden.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

5

Stek brødene på den ene siden, til de har fått en fin og gyllen farge på undersiden. 

Snu brødene og stek dem på den andre siden.

Steg

6

Snu brødene og stek dem på den andre siden.

Løft brødene over på tallerkenen, når de er ferdige. Legg gjerne et kjøkkenhåndkle over dem, slik at de holder litt på varmen til du har funnet frem pålegg og skal spise.
UTSTYR
  • Kjøkkenhåndkle
    Kjøkkenhåndkle

Steg

7

Løft brødene over på tallerkenen, når de er ferdige. Legg gjerne et kjøkkenhåndkle over dem, slik at de holder litt på varmen til du har funnet frem pålegg og skal spise.