Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.

Vask og skrell gulrot.
UTSTYR
  • Rotskreller
    Rotskreller

Steg

2

Vask og skrell gulrot.

Du trenger
gulrot:
2 stk.
Sett et rivjern på en tallerken og rasp gulrot.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Tallerken
    Tallerken
  • Rivjern
    Rivjern

Steg

3

Sett et rivjern på en tallerken og rasp gulrot.

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løkbitene på en tallerken.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

4

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løkbitene på en tallerken. 

Du trenger
løk:
1 stk.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og legg hvitløksbitene sammen med løken.

Steg

5

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåtene i små biter, og legg hvitløksbitene sammen med løken.

Du trenger
hvitløk:
2 båter
Riv blader av kålen. Skyll dem under kaldt vann.

Steg

6

Riv blader av kålen. Skyll dem under kaldt vann.

Du trenger
hodekål:
5 blader
Legg bladene oppå hverandre og rull sammen til en lefse.

Steg

7

Legg bladene oppå hverandre og rull sammen til en lefse.

Skjær kålbladene i strimler på tvers. Skjær strimlene i mindre biter. Skjær litt av gangen og pass på fingrene dine.

Steg

8

Skjær kålbladene i strimler på tvers. Skjær strimlene i mindre biter. Skjær litt av gangen og pass på fingrene dine.  

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Stekespade
    Stekespade
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

9

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin. 

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha løk og hvitløk i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 3 minutter. Rør med en stekespaden, slik at det ikke svir seg.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

10

Ha løk og hvitløk i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 3 minutter. Rør med en stekespaden, slik at det ikke svir seg.

Ha i den strimlede kålen og stek videre til den er myk, ca. 3 minutter.

Steg

11

Ha i den strimlede kålen og stek videre til den er myk, ca. 3 minutter. 

Ha i de revne gulrøttene og bland sammen.

Steg

12

Ha i de revne gulrøttene og bland sammen.

Ha i soyasaus og søt chilisaus. Rør rundt med stekespaden, til alt er godt blandet.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

13

Ha i soyasaus og søt chilisaus. Rør rundt med stekespaden, til alt er godt blandet. 

Du trenger
soyasaus:
1 ss ,
søt chilisaus:
5 ss
Ha blandingen over i en bolle, eller en skål.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

14

Ha blandingen over i en bolle, eller en skål. 

Ha margarin i pannen på nytt. Stekeplaten skal fortsatt være på middels varme.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

15

Ha margarin i pannen på nytt. Stekeplaten skal fortsatt være på middels varme. 

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha kjøttdeig av svin i stekepannen, når margarinen slutter å bruse.

Steg

16

Ha kjøttdeig av svin i stekepannen, når margarinen slutter å bruse. 

Du trenger
kjøttdeig av svin:
400 g
Bruk stekespaden til å hakke opp kjøttdeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

17

Bruk stekespaden til å hakke opp kjøttdeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.

Ha de stekte grønnsakene tilbake i stekpannen og bland godt.

Steg

18

Ha de stekte grønnsakene tilbake i stekpannen og bland godt. 

Skru av platen og trekk pannen litt til siden.

Steg

19

Skru av platen og trekk pannen litt til siden. 

Vask skjærefjølen. Finn frem filodeigen og en liten skål eller bolle med vann. Legg et flak på fjølen.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

20

Vask skjærefjølen. Finn frem filodeigen og en liten skål eller bolle med vann. Legg et flak på fjølen.

Du trenger
filodeig:
20 flak ,
vann:
til pensling

Pakk resten godt inn i plast, og oppbevar i fryseren til du skal lage flere vårruller.

Ha et fuktig kjøkkenhåndkle over filodeigen som ligger på vent, slik at den ikke blir tørr.
UTSTYR
  • Kjøkkenhåndkle
    Kjøkkenhåndkle

Steg

21

Ha et fuktig kjøkkenhåndkle over filodeigen som ligger på vent, slik at den ikke blir tørr.

Fordel 1 ss av fyllet litt inn på flaket.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

22

Fordel 1 ss av fyllet litt inn på flaket.

Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket.

Steg

23

Rull sammen til cirka halvveis inn på flaket.

Klem ned på sidene med fingrene dine. Brett de to hjørnene inn mot midten.

Steg

24

Klem ned på sidene med fingrene dine. Brett de to hjørnene inn mot midten.

Bruk fingrene dine og

Steg

25

Bruk fingrene dine og "lim" eller pensele enden med vann.

Rull vårrullen tett sammen.

Steg

26

Rull vårrullen tett sammen.

Legg vårrullen med skjøten (det vil si tuppen) ned på et stekebrett med bakepapir. Fyll resten av filoflakene på samme måte og legg dem på stekebrettet.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

27

Legg vårrullen med skjøten (det vil si tuppen) ned på et stekebrett med bakepapir. Fyll resten av filoflakene på samme måte og legg dem på stekebrettet.

Pensle vårrullene med olje.
UTSTYR
  • Pensel
    Pensel
  • Bolle
    Bolle
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

28

Pensle vårrullene med olje. 

Du trenger
matolje:
3 ss
Sett stekeplaten med vårrullene midt i ovnen og la den stå i 15 minutter.

Steg

29

Sett stekeplaten med vårrullene midt i ovnen og la den stå i 15 minutter.

Finn frem en rist eller et gryteunderlag og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la vårrullene stå i ca. 5 minutter til avkjøling.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

30

Finn frem en rist eller et gryteunderlag og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la vårrullene stå i ca. 5 minutter til avkjøling.

Hell sursøt saus i en skål og server sammen med vårrullene til dypping.
UTSTYR
  • Skål
    Skål

Steg

31

Hell sursøt saus i en skål og server sammen med vårrullene til dypping. 

Du trenger
søt chilisaus:
til servering

Oppkuttet agurk eller litt salat smaker også godt til vårruller!