Steg 1

Steg

1

Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.

Du trenger

egg:
4 stk. ,
vann:
til koking
Steg 2

Steg

2

Skru kokeplaten på høy varme. Sett tidsuret på 8 minutter når vannet begynner å koke. Når det koker, skru ned varmen til middels slik at det ikke koker over.

Steg 3

Steg

3

Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann.

Når vi skyller kokte egg i kaldt vann, løsner skallet lettere.

Steg 4

Steg

4

Del løk i to, ta av skallet og hakk den i små biter. Legg løken til siden, på fjølen.

Du trenger

løk:
1 stk.
Steg 5

Steg

5

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg den til siden sammen med løken. Vask fjølen med en kjøkkenklut, og tørk av kniven.

Du trenger

hvitløk:
2 båter
Steg 9

Steg

6

Klipp opp tomatboksene, og sett dem i nærheten. Du trenger dem litt senere i oppskriften.

Du trenger

hermetiske tomater:
2 bokser
Steg 6

Steg

7

Sett en kjele på kokeplaten og skru på middels varme. Ha i margarin. 

Du trenger

margarin:
1 ss
Steg 7

Steg

8

Ha løk og hvitløk i kjelen, når margarinen slutter å bruse. Stek på middels varme i 3 minutter. Rør med en sleiv, slik at det ikke svir seg. 

Steg 8

Steg

9

Ha i tomatpuré og la det surre i 1 minutt. Rør runderveis.

Du trenger

tomatpuré:
4 ss
Steg 10

Steg

10

Ha i hakket tomat.

Steg 11

Steg

11

Mål opp vann og ha det i kjelen. 

Du trenger

vann:
8 dl
Steg 12

Steg

12

Ha i buljongterninger.

Du trenger

grønnsaks- eller hønsebuljongterning:
2 stk.
Steg 13

Steg

13

Ha i sukker.

Du trenger

sukker:
1 ss
Steg 14

Steg

14

Sett kokeplaten på full varme.

Steg 15

Steg

15

Når det koker, skru ned varmen til middels. La det så småkoke i 10 minutter.

Steg 16

Steg

16

Ha i basilikum.

Du trenger

tørket basilikum:
2 ts
Steg 17

Steg

17

Skru av kokeplaten og sett kjelen forsiktig på et gryteunderlag. Pass på så du ikke brenner deg på den varme suppen. 

Steg 21

Steg

18

Sett stikkontakten til stavmikseren i støpselet.

Steg 18

Steg

19

Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Sett stavmikseren helt ned til bunnen av kjelen, slik at det ikke spruter så veldig. Kjør suppen til den er jevn. 

Steg 19

Steg

20

Smak til med litt pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker.

Du trenger

kvernet pepper:
smak til med litt

Litt hakkede, friske urter, som basilikum eller timian, er også godt å ha i!

Steg 20

Steg

21

Skrell eggene og del dem i to. Server tomatsuppen i skåler, med to halve egg i hver skål.