Skyll og skrell gulrot.
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller

Steg

1

Skyll og skrell gulrot.

Du trenger
gulrot:
1 stk.

Paprika, finstrimlet kål eller sukkererter smaker også kjempegodt!

Skjær vekk toppen. Skjær gulrot i to og deretter de to delene på langs.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

2

Skjær vekk toppen. Skjær gulrot i to og deretter de to delene på langs.

Skjær i små biter. Legg bitene i en skål eller en bolle.
UTSTYR
  • Skål
    Skål

Steg

3

Skjær i små biter. Legg bitene i en skål eller en bolle.

Skyll vårløk. Skjær vårløken i små biter, og ha bitene i bollen med gulrot.

Steg

4

Skyll vårløk. Skjær vårløken i små biter, og ha bitene i bollen med gulrot.

Du trenger
vårløk:
3 stk.
Del løk i to, ta av skallet og hakk den i små biter. Legg løken i en skål eller en bolle.
UTSTYR
  • Skål
    Skål

Steg

5

Del løk i to, ta av skallet og hakk den i små biter. Legg løken i en skål eller en bolle.

Du trenger
løk:
1 stk.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg bitene sammen med løken.

Steg

6

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg bitene sammen med løken.

Du trenger
hvitløk:
1 båt
Knekk egg i en kopp, slik at det er klart til etterpå. Visp eggene litt sammen med en gaffel.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel
  • Kopp
    Kopp

Steg

7

Knekk egg i en kopp, slik at det er klart til etterpå. Visp eggene litt sammen med en gaffel.

Du trenger
egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Mål opp erter, slik at det er klart til etterpå.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

8

Mål opp erter, slik at det er klart til etterpå.

Du trenger
frosne erter:
1 dl
Gjør klar risen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

9

Gjør klar risen.

Du trenger
kokt ris:
5 dl
Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

10

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.

Du trenger
margarin:
2 ss
Ha i løk og hvitløk, når margarinen slutter å bruse. La det steke i ett minutt. Rør med en stekespade underveis.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke
  • Stekespade
    Stekespade

Steg

11

Ha i løk og hvitløk, når margarinen slutter å bruse. La det steke i ett minutt. Rør med en stekespade underveis.

Ha risen i pannen.

Steg

12

Ha risen i pannen.

Stek heller blandingen i to omganger, hvis det blir trangt eller du lager mer enn 4 porsjoner.

Stek i ca. 2 minutter. Rør med stekespaden underveis.

Steg

13

Stek i ca. 2 minutter. Rør med stekespaden underveis.

Ha i gulrot, vårløk og erter. Stek videre i 2 minutter. Rør hele tiden.

Steg

14

Ha i gulrot, vårløk og erter. Stek videre i 2 minutter. Rør hele tiden.

Lag et hull i midten av risblandingen, ved bruk av stekespaden.

Steg

15

Lag et hull i midten av risblandingen, ved bruk av stekespaden.

Ha egg i hullet.

Steg

16

Ha egg i hullet.

Rør godt mens egget stivner. Dette tar ca. 1 minutt.

Steg

17

Rør godt mens egget stivner. Dette tar ca. 1 minutt.

Ha i soyasaus og rør litt med stekespaden, slik at alt blander seg. Nå kan du rope at maten er klar!
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

18

Ha i soyasaus og rør litt med stekespaden, slik at alt blander seg. Nå kan du rope at maten er klar!

Du trenger
soyasaus:
2 ss

Du kan også ha i 1 ss fiskesaus.