Steg
1
Lag dressing først. Skjær en sitron i to og klem sitronsaft over i en skål.
2
Ha i honning, salt og pepper. Rør dressingen sammen og sett den til side.
3
Skjær av tuppen på løken, del den i to og skrell den, slik som på bildet. Kast skallet i søpla.
4
Legg løken med snittflaten ned og skjær den i tynne skiver. Bruk "klogrepet" så du ikke skjærer deg.
5
Skjær av det grønne på jordbærene, og del dem i mindre biter (vi har delt hvert bær i 4).
6
Vask salaten. Fjern de ytterste bladene hvis de er visne. Skjær av den nederste delen av salaten. Riv bladene fra hverandre.
7
Riv bladene i mindre biter og legg dem utover på et serveringsfat eller i en stor bolle.
8
Vask hendene. Tørk kyllingfiletene med kjøkkenpapir.
9
Legg hånden oppå kyllingfileten. Bruk en kniv og skjær hver kyllingfilet i to på midten. Legg kyllingfiletene på en tallerken. Sett til side. Legg også fjølen til vask.
10
Legg et ark aluminumsfolie på benken. Pensle midten av arket med litt olje.
11
Pensle også kyllingfiletene med litt olje.
12
Legg baconskiver midt på arket.
13
Brett en høy kant hele veien rundt baconskivene. Nå har du lagd en form slik at fettet ikke renner ut.
14
Ta med alt ut. Få hjelp av en voksen til å tenne på grillen. Legg aluminiumsformen med baconskivene på grillen når den har blitt varm. Er du usikker på grillingen, be en voksen stå ved siden av deg mens du griller.
15
Ha litt salt og pepper på kyllingfiletene og legg dem på grillen med en klype. Filetene skal grilles i 2 minutter på hver side.
Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang
16
Snu kyllingfiletene når det har gått ca. 2 minutter. Legg de til side når de er ferdig stekt på begge sider. Snu også baconet etterhvert som det stekes. Pass på at det ikke brenner seg.
17
Når baconet er ferdig, legg det over på en tallerken med noen ark tørkerull slik at fettet renner av.
Husk å skru av grillen!
18
Kutt kyllingfiletene i strimler. Legg de over på fatet med salatbladene.
19
Legg på jordbær og rødløk.
20
Brekk over biter av fetaost.
21
Brekk bacon i mindre biter og legg det på salaten, og drypp over litt av dressingen. Server resten av dressingen ved siden av.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
22
Sant det ser godt ut? Server salaten til familie eller venner. Det smaker også godt med litt brød ved siden av.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.