Lag dressing først. Skjær en sitron i to og klem sitronsaft over i en skål.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Fjøl
    Fjøl
  • Skål
    Skål

Steg

1

Lag dressing først. Skjær en sitron i to og klem sitronsaft over i en skål. 

Du trenger
sitron:
0,5 stk.
Ha i honning, salt og pepper. Rør dressingen sammen og sett den til side.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Teskje
    Teskje

Steg

2

Ha i honning, salt og pepper. Rør dressingen sammen og sett den til side.

Du trenger
flytende honning:
2 ss ,
salt:
0,5 ts ,
pepper:
0,25 ts
Skjær av tuppen på løken, del den i to og skrell den, slik som på bildet. Kast skallet i søpla.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Fjøl
    Fjøl

Steg

3

Skjær av tuppen på løken, del den i to og skrell den, slik som på bildet. Kast skallet i søpla. 

Du trenger
rødløk:
0,5 stk.
Legg løken med snittflaten ned og skjær den i tynne skiver. Bruk

Steg

4

Legg løken med snittflaten ned og skjær den i tynne skiver. Bruk "klogrepet" så du ikke skjærer deg. 

Skjær av det grønne på jordbærene, og del dem i mindre biter (vi har delt hvert bær i 4).

Steg

5

Skjær av det grønne på jordbærene, og del dem i mindre biter (vi har delt hvert bær i 4). 

Du trenger
jordbær:
1 kurv
Vask salaten. Fjern de ytterste bladene hvis de er visne. Skjær av den nederste delen av salaten. Riv bladene fra hverandre.

Steg

6

Vask salaten. Fjern de ytterste bladene hvis de er visne. Skjær av den nederste delen av salaten. Riv bladene fra hverandre. 

Du trenger
hjertesalat:
2 stk.
Riv bladene i mindre biter og legg dem utover på et serveringsfat eller i en stor bolle.
UTSTYR
  • Serveringsfat
    Serveringsfat

Steg

7

Riv bladene i mindre biter og legg dem utover på et serveringsfat eller i en stor bolle. 

Vask hendene. Tørk kyllingfiletene med kjøkkenpapir.

Steg

8

Vask hendene. Tørk kyllingfiletene med kjøkkenpapir. 

Du trenger
kyllingfilet:
2 stk.
Legg hånden oppå kyllingfileten. Bruk en kniv og skjær hver kyllingfilet i to på midten. Legg kyllingfiletene på en tallerken. Sett til side. Legg også fjølen til vask.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

9

Legg hånden oppå kyllingfileten. Bruk en kniv og skjær hver kyllingfilet i to på midten. Legg kyllingfiletene på en tallerken. Sett til side. Legg også fjølen til vask. 

Legg et ark aluminumsfolie på benken. Pensle midten av arket med litt olje.
UTSTYR
  • Aluminiumsfolie
    Aluminiumsfolie
  • Teskje
    Teskje
  • Pensel
    Pensel

Steg

10

Legg et ark aluminumsfolie på benken. Pensle midten av arket med litt olje. 

Du trenger
nøytral olje:
1 ts
Pensle også kyllingfiletene med litt olje.

Steg

11

Pensle også kyllingfiletene med litt olje.

Du trenger
nøytral olje:
1 ts
Legg baconskiver midt på arket.

Steg

12

Legg baconskiver midt på arket. 

Du trenger
bacon:
6 skiver
Brett en høy kant hele veien rundt baconskivene. Nå har du lagd en form slik at fettet ikke renner ut.

Steg

13

Brett en høy kant hele veien rundt baconskivene. Nå har du lagd en form slik at fettet ikke renner ut. 

Ta med alt ut. Få hjelp av en voksen til å tenne på grillen. Legg aluminiumsformen med baconskivene på grillen når den har blitt varm. Er du usikker på grillingen, be en voksen stå ved siden av deg mens du griller.

Steg

14

Ta med alt ut. Få hjelp av en voksen til å tenne på grillen. Legg aluminiumsformen med baconskivene på grillen når den har blitt varm. Er du usikker på grillingen, be en voksen stå ved siden av deg mens du griller. 

Ha litt salt og pepper på kyllingfiletene og legg dem på grillen med en klype. Filetene skal grilles i 2 minutter på hver side.
UTSTYR
  • Klype
    Klype

Steg

15

Ha litt salt og pepper på kyllingfiletene og legg dem på grillen med en klype. Filetene skal grilles i 2 minutter på hver side. 

Du trenger
salt:
0,5 ts ,
pepper:
4 drag

Noen ganger krydrer vi med salt- eller pepperbørse. Da kan det være litt vanskelig å måle i ts. Vi bruker derfor drag. Et drag er den mengden du får når du vrir på kvernen en gang

Snu kyllingfiletene når det har gått ca. 2 minutter. Legg de til side når de er ferdig stekt på begge sider. Snu også baconet etterhvert som det stekes. Pass på at det ikke brenner seg.

Steg

16

Snu kyllingfiletene når det har gått ca. 2 minutter. Legg de til side når de er ferdig stekt på begge sider. Snu også baconet etterhvert som det stekes. Pass på at det ikke brenner seg. 

Når baconet er ferdig, legg det over på en tallerken med noen ark tørkerull slik at fettet renner av.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Tørkerull
    Tørkerull

Steg

17

Når baconet er ferdig, legg det over på en tallerken med noen ark tørkerull slik at fettet renner av. 

Kutt kyllingfiletene i strimler. Legg de over på fatet med salatbladene.
UTSTYR
  • Fjøl
    Fjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

18

Kutt kyllingfiletene i strimler. Legg de over på fatet med salatbladene. 

Legg på jordbær og rødløk.

Steg

19

Legg på jordbær og rødløk. 

Brekk over biter av fetaost.

Steg

20

Brekk over biter av fetaost. 

Du trenger
fetaost:
0,5 pk
Brekk bacon i mindre biter og legg det på salaten, og drypp over litt av dressingen. Server resten av dressingen ved siden av.

Steg

21

Brekk bacon i mindre biter og legg det på salaten, og drypp over litt av dressingen. Server resten av dressingen ved siden av. 

Sant det ser godt ut? Server salaten til familie eller venner. Det smaker også godt med litt brød ved siden av.

Steg

22

Sant det ser godt ut? Server salaten til familie eller venner. Det smaker også godt med litt brød ved siden av.