Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

Ha bakepapir på et stekebrett og legg på laksefilet.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

2

Ha bakepapir på et stekebrett og legg på laksefilet.

Du trenger
laksefilet:
4 stk.
Ha på salt og pepper.

Steg

3

Ha på salt og pepper.

Du trenger
salt:
1 klype ,
pepper:
1 klype
Sett stekebrettet midt i ovnen og la det stå i 15 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

4

Sett stekebrettet midt i ovnen og la det stå i 15 minutter.

Mens laksen er i ovnen kan du lage salaten (men, husk å passe tiden!). Skjær av den mengden brokkoli og blomkål du trenger. Hvis de ikke er vasket fra før, må du gjøre det.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

5

Mens laksen er i ovnen kan du lage salaten (men, husk å passe tiden!). Skjær av den mengden brokkoli og blomkål du trenger. Hvis de ikke er vasket fra før, må du gjøre det.

Du trenger
brokkoli:
0,5 stk. ,
blomkål:
0,5 stk.
Kutt blomkål og brokkoli i små buketter og ha i en bolle. Her kan du godt bruke hendene dine til å rive bukettene i små biter.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

6

Kutt blomkål og brokkoli i små buketter og ha i en bolle. Her kan du godt bruke hendene dine til å rive bukettene i små biter.

Bruk stilkene også, ved å kutte de i små biter (skrell den tykkeste stilken og skjær av den nederste delen, som ofte er trevlete).
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller

Steg

7

Bruk stilkene også, ved å kutte de i små biter (skrell den tykkeste stilken og skjær av den nederste delen, som ofte er trevlete).

Legg bitene over i en bollen. Mål opp rømme, honning og salt, og ha i bollen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Teskje
    Teskje

Steg

8

Legg bitene over i en bollen. Mål opp rømme, honning og salt, og ha i bollen.

Du trenger
lettrømme:
4 ss ,
flytende honning:
2 ss ,
salt:
1 ts

Ha litt olje på skjeen, før du skal måle opp honning. Da glir den rett av!

Mål opp tranebær og ha i bollen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

9

Mål opp tranebær og ha i bollen.

Du trenger
tørkede tranebær:
1 dl

Du kan også ha i rosiner eller nøtter.

Skjær av den mengden sitron du trenger. Press ut saften av sitronen. Det er lurt å presse over hånden, slik som vist på bildet. Da havner sitronsteinene i hånden og ikke i bollen (det smaker ikke så godt).

Steg

10

Skjær av den mengden sitron du trenger. Press ut saften av sitronen. Det er lurt å presse over hånden, slik som vist på bildet. Da havner sitronsteinene i hånden og ikke i bollen (det smaker ikke så godt).

Du trenger
sitron:
0,5 stk.
Bland alt godt sammen. Nå er salaten ferdig!

Steg

11

Bland alt godt sammen. Nå er salaten ferdig!

Finn frem et gryteunderlag, eller en rist, til å sette det varme stekebrettet på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar laksen ut av ovnen. Server laksen med salaten.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

12

Finn frem et gryteunderlag, eller en rist, til å sette det varme stekebrettet på. Bruk grytekluter og pass på slik at du ikke brenner deg når du tar laksen ut av ovnen. Server laksen med salaten.