Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme. 

Bland olje, salt og pepper i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Teskje
    Teskje
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

2

Bland olje, salt og pepper i en bolle.

Du trenger
salt:
2 ts ,
pepper:
1 ts ,
nøytral olje:
3 ss
Vask potetene.

Steg

3

Vask potetene.

Du trenger
potet:
8 stk.
Skjær opp potetene. Først i to på midten og deretter på skrå, slik at du får små båter.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

4

Skjær opp potetene. Først i to på midten og deretter på skrå, slik at du får små båter.

Ha potetbåtene i bollen med krydderolje, og bland sammen slik at oljen dekker alle båtene. Bruk to skjeer.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

5

Ha potetbåtene i bollen med krydderolje, og bland sammen slik at oljen dekker alle båtene. Bruk to skjeer.

Ha potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, med skallsiden ned mot papiret. Sett brettet inn i stekeovnen. Stek i 30 minutter, til de har fått fin gyldenbrun farge.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

6

Ha potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, med skallsiden ned mot papiret. Sett brettet inn i stekeovnen. Stek i 30 minutter, til de har fått fin gyldenbrun farge.

Vei opp mengden fisk du trenger.
UTSTYR
  • Vekt
    Vekt

Steg

7

Vei opp mengden fisk du trenger.

Du trenger
torskefilet:
600 g
Legg en og en fiskefilet flatt på skjærefjøla og skjær i strimler. Legg strimlene på en tallerken.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

8

Legg en og en fiskefilet flatt på skjærefjøla og skjær i strimler. Legg strimlene på en tallerken.

Skjær vekk bein og rester av skinn av fiskefiletene, om det er nødvendig.

Sett fram tre dype tallerkener. Ha mel, salt og pepper i den ene tallerkenen og bland litt sammen.
UTSTYR
  • Dype tallerkener
    Dype tallerkener
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Teskje
    Teskje

Steg

9

Sett fram tre dype tallerkener. Ha mel, salt og pepper i den ene tallerkenen og bland litt sammen.

Du trenger
hvetemel:
1 dl ,
salt:
0,5 ts ,
pepper:
0,5 ts
Knekk ett og ett egg i den neste tallerkenen.

Steg

10

Knekk ett og ett egg i den neste tallerkenen.

Du trenger
egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Fyll griljermel i den tredje tallerkenen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

11

Fyll griljermel i den tredje tallerkenen.

Du trenger
griljermel:
2 dl
Visp sammen eggene med en gaffel. Sett frem en ren tallerken i nærheten.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

12

Visp sammen eggene med en gaffel. Sett frem en ren tallerken i nærheten.

Bruk hendene og vend fiskestykkene først i melet, så i eggene (pass på at de blir godt dekket av egg), og tilslutt i griljermelet. Legg så stykkene på tallerkenen, eller et lite fat. Fortsett på samme måten, til du er ferdig med alle fiskestykkene.

Steg

13

Bruk hendene og vend fiskestykkene først i melet, så i eggene (pass på at de blir godt dekket av egg), og tilslutt i griljermelet. Legg så stykkene på tallerkenen, eller et lite fat. Fortsett på samme måten, til du er ferdig med alle fiskestykkene.

Ha smør i en liten kjele. Mål opp erter og ha dem i kjele sammen med smøret. Ertene skal varmes tilslutt i oppskriften, så ha dem i nærheten.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Liten kjele
    Liten kjele
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

14

Ha smør i en liten kjele. Mål opp erter og ha dem i kjele sammen med smøret. Ertene skal varmes tilslutt i oppskriften, så ha dem i nærheten.

Du trenger
smør:
1 ss ,
frosne erter:
4 dl

Du kan også ha i hakkede urter som persille, mynte eller vårløk.

Varm en stekepanne på middels varme og ha i smør eller olje. Legg i 4-5 fiskepinner av gangen, slik at det ikke blir fullt i pannen.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Stekespade
    Stekespade
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

15

Varm en stekepanne på middels varme og ha i smør eller olje. Legg i 4-5 fiskepinner av gangen, slik at det ikke blir fullt i pannen.

Du trenger
smør:
1 ss
Stek fiskepinnene til de er gylne, ca. 3-4 minutter på den ene siden. Bruk stekespaden og løft litt på dem for å se om de er ferdig stekt.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

16

Stek fiskepinnene til de er gylne, ca. 3-4 minutter på den ene siden. Bruk stekespaden og løft litt på dem for å se om de er ferdig stekt. 

Snu fiskepinnene forsiktig med stekespaden og stek dem ferdig på den andre siden, ca. 3-4 minutter. Bruk gjerne en gaffel som ekstra hjelp, når du skal snu fiskepinnene.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

17

Snu fiskepinnene forsiktig med stekespaden og stek dem ferdig på den andre siden, ca. 3-4 minutter. Bruk gjerne en gaffel som ekstra hjelp, når du skal snu fiskepinnene. 

Legg fiskepinnene på en tallerken når de er ferdig stekt.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

18

Legg fiskepinnene på en tallerken når de er ferdig stekt.

Ha i smør eller olje og stek resten av fiskepinnene på samme måte.

Steg

19

Ha i smør eller olje og stek resten av fiskepinnene på samme måte.

Du trenger
smør:
1 ss
Sett kjelen med ertene på en stekeplaten og la varmen stå på middels varme. Rør i ertene til de blir varme og smøret har smeltet. Dette tar bare noen minutter. Når ertene er varme: skru av platen og sett ertene til siden.
UTSTYR
  • Tresleiv
    Tresleiv

Steg

20

Sett kjelen med ertene på en stekeplaten og la varmen stå på middels varme. Rør i ertene til de blir varme og smøret har smeltet. Dette tar bare noen minutter. Når ertene er varme: skru av platen og sett ertene til siden.

Når potene er klare: Sett frem en rist eller et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter og ta ut brettet med potetbåter fra ovnen. Sett brettet på risten. Server fiskepinnene sammen med båtpoteter, erter og ketchup.
UTSTYR
  • Rist
    Rist
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

21

Når potene er klare: Sett frem en rist eller et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter og ta ut brettet med potetbåter fra ovnen. Sett brettet på risten. Server fiskepinnene sammen med båtpoteter, erter og ketchup. 

Du trenger
ketchup:
så mye du har lyst på