Steg 1

Steg

1

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Bruk klogrepet, som vist på bildet, slik at du ikke skjærer deg. Legg løken over på en tallerken eller i en skål.

Du trenger

løk:
1 stk.
steg 2

Steg

2

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og legg bitene sammen med løken.

Du trenger

hvitløk:
2 båter
steg 3

Steg

3

Skyll paprika og del i to. Ta ut kjernen, som vist på bildet. Her kan du bruke både rød og grønn paprika.

Du trenger

grønn paprika:
1 stk.
steg 4

Steg

4

Skjær paprika i strimler på langs og så i biter. Legg bitene i en skål eller en bolle.

steg 5

Steg

5

Åpne opp de hermetiske tomatene og chilibønnene.

Du trenger

hermetiske tomater:
1 boks ,
chilibønner:
1 boks

Hermetiske bokser har skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg.

steg 6

Steg

6

Bruk en gaffel til å ta opp lokket. Sett boksene i nærheten. Du trenger dem litt senere i oppskriften.

steg 7

Steg

7

Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.

Du trenger

margarin:
1 ss
steg 8

Steg

8

Ha i karbonadedeig når margarinen slutter å bruse.

Du trenger

karbonadedeig:
400 g
steg 9

Steg

9

Bruk stekespaden til å hakke opp karbonadedeigen i mindre biter og stek til karbonadedeigen har fått fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.

steg 10

Steg

10

Sett frem en kjele i nærheten. Løft karbonadedeigen over i kjelen. La stekefettet være igjen i stekepannen.

steg 11

Steg

11

Skru ned varmen til middels, og ha løk og hvitløk i stekepannen. Stek i 1 minutt mens du rører hele tiden med stekespaden.

steg 12

Steg

12

Ha løkblandingen opp i kjelen sammen med kjøttet. Sett kjelen over på den varme platen og sett stekepannen vekk til vask. 

steg 13

Steg

13

Ha tomat og chilibønner i kjelen.

steg 14

Steg

14

Ha i paprika.

steg 15

Steg

15

Ha i krydder.

Du trenger

malt spisskummen:
0,5 ts ,
salt:
0,5 ts

Spisskumen brukes i tacokrydder!

steg 16

Steg

16

Rør rundt i kjelen, mens du venter på at det skal koke opp.

steg 17

Steg

17

Skru ned platen til lav varme når det har kokt opp (når du ser at det bobler i gryta). Rør litt rundt. La det småkoke i 10 minutter.

steg 18

Steg

18

Når det er gått 10 minutter er gryta ferdig! Skru av platen og server i dype skåler. Du kan gjerne servere gryta med litt brød eller rundstykker ved siden av.