Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk under- og overvarme.

Steg

1

Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk under- og overvarme.

Finn frem brød og skjær det i skiver.
UTSTYR
  • Skjærefjøl
  • Brødkniv

Steg

2

Finn frem brød og skjær det i skiver.

Du trenger

brød:
4 skiver
Skjær brødskivene i strimler på langs, og skjære strimlene i mindre biter.

Steg

3

Skjær brødskivene i strimler på langs, og skjære strimlene i mindre biter. 

Legg brødterningene over i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle

Steg

4

Legg brødterningene over i en bolle.

Ha olivenolje i bollen og vend brødterningene rundt i bollen, slik at det kommer litt olje på alle terningene.
UTSTYR
  • Spiseskje

Steg

5

Ha olivenolje i bollen og vend brødterningene rundt i bollen, slik at det kommer litt olje på alle terningene.

Du trenger

olivenolje:
2 ss

Du kan også ha i ulike krydder eller urter i blandingen.

Legg bakepapir på et stekebrett. Fordel brødterningene utover bakepapiret.
UTSTYR
  • Stekebrett
  • Bakepapir

Steg

6

Legg bakepapir på et stekebrett. Fordel brødterningene utover bakepapiret.

Sett stekebrettet midt i ovnen. Stek brødkrutongene til de er gylne og sprø, det tar ca. 10 minutter.
UTSTYR
  • Stoppeklokke

Steg

7

Sett stekebrettet midt i ovnen. Stek brødkrutongene til de er gylne og sprø, det tar ca. 10 minutter.

Sett frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta brettet med brødkrutongene forsiktig ut av ovnen og sett det på gryteunderlaget. La brødkrutongene ligge til de blir kalde.
UTSTYR
  • Grytekluter
  • Gryteunderlag

Steg

8

Sett frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta brettet med brødkrutongene forsiktig ut av ovnen og sett det på gryteunderlaget. La brødkrutongene ligge til de blir kalde.