Skyll blomkålhodet under kaldt vann. Rens den ved å ta bort de grønne stilkene.

Steg

1

Skyll blomkålhodet under kaldt vann. Rens den ved å ta bort de grønne stilkene. 

Du trenger
blomkål:
1 stk.
Brekk små buketter av blomkålhodet.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

2

Brekk små buketter av blomkålhodet. 

Du kan også bruke en liten kniv til å skjære av bukettene.

Skjær løken i to, ta skallet av den halve delen du skal bruke.
UTSTYR
  • Grønnsakskniv
    Grønnsakskniv

Steg

3

Skjær løken i to, ta skallet av den halve delen du skal bruke. 

Du trenger
løk:
0,5 stk.
Skjær løken i tynne skiver.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

4

Skjær løken i tynne skiver. 

Ha løk og blomkålbuketter i en kjele.
UTSTYR
  • Kjele
    Kjele

Steg

5

Ha løk og blomkålbuketter i en kjele. 

Sett kjelen på kokeplaten. Mål opp vann og ha det i kjelen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

6

Sett kjelen på kokeplaten. Mål opp vann og ha det i kjelen.

Du trenger
vann:
8 dl
Mål opp melk og ha den i kjelen.

Steg

7

Mål opp melk og ha den i kjelen.

Du trenger
helmelk:
2 dl
Ha i buljongterninger.

Steg

8

Ha i buljongterninger.

Du trenger
hønsebuljongterning:
1 stk.
Sett platen på full varme.

Steg

9

Sett platen på full varme.

Kok opp. Når det begynner boble skru ned platen til middels varme. La det småkoke i 10 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

10

Kok opp. Når det begynner boble skru ned platen til middels varme. La det småkoke i 10 minutter. 

Skru av platen og sett kjelen på et gryteunderlag.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag

Steg

11

Skru av platen og sett kjelen på et gryteunderlag. 

Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Sett stavmikseren helt ned til bunnen av kjelen, slik at det ikke spruter så veldig. Kjør suppen til den er jevn.
UTSTYR
  • Stavmikser
    Stavmikser

Steg

12

Hold i gryten med den ene hånden, og stavmikseren litt på skrå med den andre. Sett stavmikseren helt ned til bunnen av kjelen, slik at det ikke spruter så veldig. Kjør suppen til den er jevn.

Smak til med litt pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker. Prøv deg frem med litt og litt.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

13

Smak til med litt pepper. Her velger du mengden selv, etter hva du liker. Prøv deg frem med litt og litt.

Du trenger
kvernet pepper:
smak til med litt