Sett en rist midt i stekeovnen.
UTSTYR
  • Rist
    Rist

Steg

1

Sett en rist midt i stekeovnen. 

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

2

Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme. 

Vask og tørk potetene. Pakk dem inn i aluminiumsfolie og legg dem i en ildfast form.
UTSTYR
  • Aluminiumsfolie
    Aluminiumsfolie
  • Ildfast form
    Ildfast form
  • Tørkerull
    Tørkerull

Steg

3

Vask og tørk potetene. Pakk dem inn i aluminiumsfolie og legg dem i en ildfast form. 

Du trenger
potet:
store 4 stk.
Sett formen inn i stekeovnen, der potetene skal
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag

Steg

4

Sett formen inn i stekeovnen, der potetene skal "bakes" i 1 time. Finn frem et gryteunderlag som du kan bruke til å sette den varme formen på før du tar den ut av ovnen.

Sjekk at potetene er gjennombakte ved å stikke en liten kniv gjennom poteten. Hvis kniven går lett inn og ut er den ferdig. Bruk grytekluter til å ta formen ut av ovnen.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Grønnsakskniv
    Grønnsakskniv

Steg

5

Sjekk at potetene er gjennombakte ved å stikke en liten kniv gjennom poteten. Hvis kniven går lett inn og ut er den ferdig. Bruk grytekluter til å ta formen ut av ovnen. 

Sett tidsuret på 5 minutter til og sjekk på nytt.

Bruk to skjeer til å løfte ut poteten av formen, og legg den på et kjøkkenhåndkle.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Kjøkkenhåndkle
    Kjøkkenhåndkle

Steg

6

Bruk to skjeer til å løfte ut poteten av formen, og legg den på et kjøkkenhåndkle. 

Skjær et snitt i poteten med en brødkniv.
UTSTYR
  • Brødkniv
    Brødkniv

Steg

7

Skjær et snitt i poteten med en brødkniv. 

Brett håndkleet rundt poteten og klem til, slik at poteten spriker godt. Legg poteten på en liten tallerken.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

8

Brett håndkleet rundt poteten og klem til, slik at poteten spriker godt. Legg poteten på en liten tallerken.

Ha på ost.

Steg

9

Ha på ost.

Du trenger
revet ost:
60 g
Ha på rømme.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

10

Ha på rømme.

Du trenger
lettrømme:
1 boks
Ha på skinke. Fyll alle potetene og server til dine gjester!
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

11

Ha på skinke. Fyll alle potetene og server til dine gjester!

Du trenger
smårettskinke:
1 pk