Steg
1
Sett en rist midt i stekeovnen.
2
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
3
Vask og tørk potetene. Pakk dem inn i aluminiumsfolie og legg dem i en ildfast form.
4
Sett formen inn i stekeovnen, der potetene skal "bakes" i 1 time. Finn frem et gryteunderlag som du kan bruke til å sette den varme formen på før du tar den ut av ovnen.
Husk å ta tiden!
5
Sjekk at potetene er gjennombakte ved å stikke en liten kniv gjennom poteten. Hvis kniven går lett inn og ut er den ferdig. Bruk grytekluter til å ta formen ut av ovnen.
Husk å skru av ovnen!
Sett tidsuret på 5 minutter til og sjekk på nytt.
6
Bruk to skjeer til å løfte ut poteten av formen, og legg den på et kjøkkenhåndkle.
7
Skjær et snitt i poteten med en brødkniv.
8
Brett håndkleet rundt poteten og klem til, slik at poteten spriker godt. Legg poteten på en liten tallerken.
9
Ha på ost.
10
Ha på rømme.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
11
Ha på skinke. Fyll alle potetene og server til dine gjester!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.