Sett en rist midt i stekeovnen.
Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Vask og tørk potetene. Pakk dem inn i aluminiumsfolie og legg dem i en ildfast form.
Sett formen inn i stekeovnen, der potetene skal "bakes" i 1 time. Finn frem et gryteunderlag som du kan bruke til å sette den varme formen på før du tar den ut av ovnen.
Husk å ta tiden!
Sjekk at potetene er gjennombakte ved å stikke en liten kniv gjennom poteten. Hvis kniven går lett inn og ut er den ferdig. Bruk grytekluter til å ta formen ut av ovnen.
Sett tidsuret på 5 minutter til og sjekk på nytt.
Husk å skru av ovnen!
Bruk to skjeer til å løfte ut poteten av formen, og legg den på et kjøkkenhåndkle.
Skjær et snitt i poteten med en brødkniv.
Brett håndkleet rundt poteten og klem til, slik at poteten spriker godt. Legg poteten på en liten tallerken.
Ha på ost.
Ha på rømme.
Ha på skinke. Fyll alle potetene og server til dine gjester!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på matstart.no, og informasjonskapsler som grunnlag for forbedring av nettstedet. Om du velger å bruke matstart.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.