Sett en kjele på platen. Bruk et desilitermål, eller en mugge, og fyll kjelen halvfull med vann.
Skru platen på fullt.
Ha salt i vannet.
Les på pakken og sjekk hvor lenge pastaen skal koke.
Mål opp den mengden pasta du trenger og ha pastaen i det kokende vannet.
Rør litt rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.
Ørn: Husk å ta tiden!
Mens pastaen koker kan du fortsette med oppskriften: Skyll agurk. Skjær agurken i skiver og del skivene i mindre biter (du kan enten skjære skivene i to eller i enda mindre biter). Legg agurkbitene i boksen som du skal ha salaten i.
Skjær av den mengde eple du trenger. Skjær eplebiten i mindre biter og ha i boksen sammen med agurken.
Åpne maisboksen og ha den mengden mais du trenger i boksen sammen med agurken.
Maisbokser kan ha skarpe kanter. Pass på så du ikke skjærer deg.
Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. Sett et dørslag i vasken. Hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av.
Har du husket å skru av platen?
La pastaen avkjøle seg litt og ha den i matpakkeboksen, sammen med grønnsakene.
Mål opp smårettskinke og ha i boksen sammen med pastasalaten.
Skjær paprika i små biter og ha i boksen.
Dryss over litt olje, rør gjerne litt rundt, og sett på lokk! Du kan også bytte ut oljen med en dressing som du liker.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på matstart.no, og informasjonskapsler som grunnlag for forbedring av nettstedet. Om du velger å bruke matstart.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.