Steg
1
Mål opp smør.
2
Sett en liten kjele på platen og skru på svak varme. Ha i smøret og la det smelte.
Husk å slå av platen!
3
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i bollen. Er du uheldig og får eggeskall i koppen, ta det ut før du har egget i røren.
Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.
4
Mål opp mel og ha det i bollen.
5
Mål opp melk og ha den i bollen.
6
Mål opp sukker og ha det i bollen.
7
Ha lettrømme i bollen.
8
Mål opp bakepulver, salt og kardemomme og ha det i bollen.
9
Sett stikkkontakten til håndmikseren i støpselet.
Du kan også bruke en kjøkkenmaskin, eller en visp, til å blande sammen røren.
10
Bruk håndmikseren og kjør til en glatt og fin røre.
11
Ha i smeltet smør og rør med håndmikseren, til alt er godt blandet.
12
Sett stikkontakten til vaffeljernet i støpselet.
13
Smelt 2 ss smør i den lille kjelen og sett den på et gryteunderlag. Bruk en pensel og pensle litt smeltet smør i det varme vaffeljernet.
14
Bruk en øse og hell litt av røren i jernet.
15
Legg lokket forsiktig ned. La vaffelen steke til den har en gyllen farge og ikke sitter fast i vaffeljernet.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
16
Bruk en gaffel og ta vaffelen ut av jernet, når den er ferdig stekt. Legg den på en rist, og stek resten av vaflene på samme måte.
Husk å ta ut stikkontakten til vaffeljernet!
Legg gjerne et kjøkkenhåndkle over for å holde dem litt varme.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.