Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Mål opp romtemperert (mykt) smør. Del smør i terninger og ha dem over i en bolle. Mål opp sukker og ha i bollen.
UTSTYR
  • Desilitermål
  • Bolle

Steg

2

Mål opp romtemperert (mykt) smør. Del smør i terninger og ha dem over i en bolle. Mål opp sukker og ha i bollen.

Du trenger

romtemperert smør:
100 g ,
sukker:
1,5 dl
Sett kontakten til håndmikseren i støpselet.
UTSTYR
  • Håndmikser

Steg

3

Sett kontakten til håndmikseren i støpselet. 

Bland sammen smør og sukker med håndmikseren til det blir hvitt, i ca. 3 minutter.

Steg

4

Bland sammen smør og sukker med håndmikseren til det blir hvitt, i ca. 3 minutter.

Legg en klut under bollen (da står den stødig).

Knekk et egg i en kopp og ha det i bollen. Visp i ett minutt. Knekk så et egg til, ha det i bollen og visp ett minutt til.
UTSTYR
  • Kopp

Steg

5

Knekk et egg i en kopp og ha det i bollen. Visp i ett minutt. Knekk så et egg til, ha det i bollen og visp ett minutt til.

Du trenger

egg:
2 stk.
Mål opp hvetemel i et målebeger og ha i bakekakao, bakepulver og vaniljesukker. Bruk en sikt og sikt inn halvparten av melblandingen i bollen. Rør sammen med håndmikseren.
UTSTYR
  • Teskje
  • Spiseskje
  • Sikt

Steg

6

Mål opp hvetemel i et målebeger og ha i bakekakao, bakepulver og vaniljesukker. Bruk en sikt og sikt inn halvparten av melblandingen i bollen. Rør sammen med håndmikseren.

Du trenger

hvetemel:
3,5 dl ,
kakaopulver:
3 ss ,
bakepulver:
1 ts ,
vaniljesukker:
2 ts
Mål opp melk og hell alt i røren. Rør sammen med håndmikseren.

Steg

7

Mål opp melk og hell alt i røren. Rør sammen med håndmikseren.

Du trenger

helmelk:
2 dl
Sikt inn resten av melet på samme måte som sist, og bland sammen igjen. Når du har en fin og jevn røre, kan du sette bort håndmikseren.

Steg

8

Sikt inn resten av melet på samme måte som sist, og bland sammen igjen. Når du har en fin og jevn røre, kan du sette bort håndmikseren.

Hakk sjokolade i mindre biter.
UTSTYR
  • Fjøl
  • Kokkekniv

Steg

9

Hakk sjokolade i mindre biter. 

Du trenger

lys eller mørk kokesjokolade:
100 g
Ha sjokoladebitene i muffinsrøra og vend forsiktig inn med en slikkepott.

Steg

10

Ha sjokoladebitene i muffinsrøra og vend forsiktig inn med en slikkepott.

Sett muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne doble former eller et muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen bedre.

Steg

11

Sett muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne doble former eller et muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen bedre. 

Du trenger

muffinsform:
12 stk.
Bruk 2 spiseskjeer til å ha blandingen i muffinsformene til de er 3/4 dels fulle.

Steg

12

Bruk 2 spiseskjeer til å ha blandingen i muffinsformene til de er 3/4 dels fulle. 

Sett stekebrettet inn i ovn og la steke i 20 minutter.
UTSTYR
  • Stoppeklokke

Steg

13

Sett stekebrettet inn i ovn og la steke i 20 minutter.

TIPS: For å sjekke om muffinsene er ferdig stekt kan du bruke en trepinne. Stikk pinnen i midten av muffinsen, hvis det ikke fester seg noe røre til pinnen, så er de ferdige.

Steg

14

TIPS: For å sjekke om muffinsene er ferdig stekt kan du bruke en trepinne. Stikk pinnen i midten av muffinsen, hvis det ikke fester seg noe røre til pinnen, så er de ferdige.

Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget. Husk at muffinsene er varme!
UTSTYR
  • Grytekluter
  • Gryteunderlag

Steg

15

Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget. Husk at muffinsene er varme!