Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Kopp
    Kopp

Steg

2

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i en bolle.

Du trenger
egg:
4 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Mål opp sukker og ha det i bollen. Du kan også veie opp sukkeret (1 ¼ dl sukker = 120 g).
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

3

Mål opp sukker og ha det i bollen. Du kan også veie opp sukkeret (1 ¼ dl sukker = 120 g).

Du trenger
sukker:
1,25 dl
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
UTSTYR
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

4

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.

Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.

Pisk sammen sukker og egg med håndmikseren på høy hastighet til det har blitt luftig eggedosis.

Steg

5

Pisk sammen sukker og egg med håndmikseren på høy hastighet til det har blitt luftig eggedosis.

Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.

Steg

6

Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.

Mål opp mel. Du kan også veie opp melet (2 dl hvetemel = 120 g). Mål opp bakepulver og ha det i sammen med melet. Rør litt sammen med teskjeen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Teskje
    Teskje

Steg

7

Mål opp mel. Du kan også veie opp melet (2 dl hvetemel = 120 g). Mål opp bakepulver og ha det i sammen med melet. Rør litt sammen med teskjeen.

 

Du trenger
hvetemel:
2 dl ,
bakepulver:
0,5 ts
Ha melblandingen over i en sikt og sikt blandingen over i eggedosisen.
UTSTYR
  • Sikt
    Sikt

Steg

8

Ha melblandingen over i en sikt og sikt blandingen over i eggedosisen.

Bruk en slikkepott og vend forsiktig melblandingen inn i eggedosisen. Bruk runde bevegelser med slikkepotten, og «hent» opp melet som har lagt seg på bunnen. Det er viktig at du ikke rører for hardt, for å bevare luften som du har pisket inn i eggene.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

9

Bruk en slikkepott og vend forsiktig melblandingen inn i eggedosisen. Bruk runde bevegelser med slikkepotten, og «hent» opp melet som har lagt seg på bunnen. Det er viktig at du ikke rører for hardt, for å bevare luften som du har pisket inn i eggene.

Fortsett til det ikke er noen melklumper igjen. Tilslutt skal du få en jevn blanding.

Steg

10

Fortsett til det ikke er noen melklumper igjen. Tilslutt skal du få en jevn blanding. 

Finn frem en langpanne. Dekk bunnen med bakepapir. Hvis du smører litt smør i kantene på langpannen, holder bakepapiret seg lettere på plass.
UTSTYR
  • Langpanne
    Langpanne
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

11

Finn frem en langpanne. Dekk bunnen med bakepapir. Hvis du smører litt smør i kantene på langpannen, holder bakepapiret seg lettere på plass.

Ha røren over i langpannen og bruk slikkepotten til å fordele røren jevnt i langpannen. Det blir et ganske tynt lag, men kaken kommer til å heve i ovnen, slik at den blir større.

Steg

12

Ha røren over i langpannen og bruk slikkepotten til å fordele røren jevnt i langpannen. Det blir et ganske tynt lag, men kaken kommer til å heve i ovnen, slik at den blir større.

Sett langpannen inn midt i ovnen og stek i ca. 9 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

13

Sett langpannen inn midt i ovnen og stek i ca. 9 minutter.

Mens kaken er i ovnen: Legg et ark bakepapir på benken og strø på sukker.
UTSTYR
  • Bakepapir
    Bakepapir
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

14

Mens kaken er i ovnen: Legg et ark bakepapir på benken og strø på sukker.

Du trenger
sukker:
1 ss
Når kaken er ferdig: Bruk grytekluter og løft langpannen ut av ovnen og la kaken, med bakepapiret, skli av brettet og ned på benken.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

15

Når kaken er ferdig: Bruk grytekluter og løft langpannen ut av ovnen og la kaken, med bakepapiret, skli av brettet og ned på benken.

Løft kaken over bakepapiret med sukker, med toppen ned.

Steg

16

Løft kaken over bakepapiret med sukker, med toppen ned.

Fjern det øverste bakepapiret.

Steg

17

Fjern det øverste bakepapiret.

Smør syltetøy utover kaken. Prøv å vær litt rask, slik at kaken holder seg myk og varm.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

18

Smør syltetøy utover kaken. Prøv å vær litt rask, slik at kaken holder seg myk og varm.

Du trenger
bringebærsyltetøy:
2,5 dl
Rull kaken sammen. Bruk gjerne bakepapiret som hjelp.

Steg

19

Rull kaken sammen. Bruk gjerne bakepapiret som hjelp.

Hvis du ikke skal servere den med en gang: Pakk kaken litt stramt inn i bakepapir eller i en rent håndkle. Legg kaken i kjøleskapet med skjøten ned. Skjøten er kanten av kaken, altså
UTSTYR
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

20

Hvis du ikke skal servere den med en gang: Pakk kaken litt stramt inn i bakepapir eller i en rent håndkle. Legg kaken i kjøleskapet med skjøten ned. Skjøten er kanten av kaken, altså "slutten" på rullen. Skjær den opp i skiver når du skal servere den.