Mål opp kokosfett og ha det i en liten kjele.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kjele
    Kjele

Steg

1

Mål opp kokosfett og ha det i en liten kjele. 

Du trenger
kokosfett (delfiafett):
125 g
Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La kokosfettet smelte.

Steg

2

Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La kokosfettet smelte.

Når nesten alt er smeltet, slik som på bildet, kan du trekke kjelen til side.

Steg

3

Når nesten alt er smeltet, slik som på bildet, kan du trekke kjelen til side.  

Knekk sjokolade i små biter.

Steg

4

Knekk sjokolade i små biter. 

Du trenger
mørk kokesjokolade:
1 pk
Ha sjokoladen i kjelen og la den smelte i det varme kokosfettet mens du fortsetter med oppskriften.

Steg

5

Ha sjokoladen i kjelen og la den smelte i det varme kokosfettet mens du fortsetter med oppskriften. 

Mål opp melis og ha i en bolle.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger
  • Bolle
    Bolle

Steg

6

Mål opp melis og ha i en bolle.

Du trenger
melis:
2 dl
Knekk ett egg i en kopp og ha det i bollen.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

7

Knekk ett egg i en kopp og ha det i bollen.

Du trenger
egg:
1 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Pisk sammen melis og egg med en håndmikser på høy hastighet i 5 minutter, til det har blitt luftig eggedosis.
UTSTYR
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

8

Pisk sammen melis og egg med en håndmikser på høy hastighet i 5 minutter, til det har blitt luftig eggedosis.

Rør litt i sjokoladen med en spiseskje, slik at den blir helt glatt.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

9

Rør litt i sjokoladen med en spiseskje, slik at den blir helt glatt.

Rør sjokoladen forsiktig inn i eggedosisen. Rør til blandingen blir helt brun.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

10

Rør sjokoladen forsiktig inn i eggedosisen. Rør til blandingen blir helt brun.

Mål opp puffet ris og hell den i blandingen.

Steg

11

Mål opp puffet ris og hell den i blandingen. 

Du trenger
puffet ris:
7,5 dl
Rør forsiktig til alt er godt blandet.

Steg

12

Rør forsiktig til alt er godt blandet. 

Finn frem et brett eller fat med bakepapir. Bruk en spiseskje, og sett små topper av blandingen utover på brettet.
UTSTYR
  • Bakepapir
    Bakepapir
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

13

Finn frem et brett eller fat med bakepapir. Bruk en spiseskje, og sett små topper av blandingen utover på brettet.

Vask appelsin. Bruk et rivjern for å rive av appelsinskallet. Riv bare den oransje delen av skallet, da det hvite har en bitter smak. Topp sjokoladebollene med revet appelsinskall. Sett sjokoladebollene kaldt i minimum 20 minutter før du skal servere dem, slik at de stivner helt.
UTSTYR
  • rivjern
    Rivjern

Steg

14

Vask appelsin. Bruk et rivjern for å rive av appelsinskallet. Riv bare den oransje delen av skallet, da det hvite har en bitter smak. Topp sjokoladebollene med revet appelsinskall. Sett sjokoladebollene kaldt i minimum 20 minutter før du skal servere dem, slik at de stivner helt. 

Du trenger
appelsin:
0,5 stk.