Vei opp melis og sikt det i en bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • digitalvekt
    Vekt
  • Sikt
    Sikt

Steg

1

Vei opp melis og sikt det i en bolle.

Du trenger
melis:
400 g

Steg

2

Nå skal du skille egg, fordi du kun skal bruke eggehviten. Se videoen for å lære hvordan du skiller egg.

Du trenger
eggehvite:
1 stk.

Bruk den videre i f.eks. omelett eller eggerøre.

Ha peppermyntedråper i bollen med eggehvite.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Teskje
    Teskje

Steg

3

Ha peppermyntedråper i bollen med eggehvite.

Du trenger
peppermyntedråper:
0,5 ts
Bruk en gaffel og pisk eggehviten til det blir litt skummete.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

4

Bruk en gaffel og pisk eggehviten til det blir litt skummete.

Rør inn melis i eggehviten. Rør inn melisen litt etter litt. Det kan hende at du ikke trenger all melisen, så ta deg litt tid og se på konsistensen.

Steg

5

Rør inn melis i eggehviten. Rør inn melisen litt etter litt. Det kan hende at du ikke trenger all melisen, så ta deg litt tid og se på konsistensen.

Når deigen er fast nok til at du kan trille små kuler, er det nok melis.

Steg

6

Når deigen er fast nok til at du kan trille små kuler, er det nok melis.

Kna først deigen litt på benken. Er den klissete, kan du ha i litt mer melis. Nå kan du forme peppermyntegodisen, slik som du vil. Vi har trillet ut deigen i lange pølser, og delt de opp i mindre biter. Legg de på et brett, og la de stå litt, slik at de tørker litt før du legger dem i en boks. Hvis du vil pynte dem med sjokolade, kan du gå videre i oppskriften.
UTSTYR
  • Liten kniv
    Liten kniv

Steg

7

Kna først deigen litt på benken. Er den klissete, kan du ha i litt mer melis. Nå kan du forme peppermyntegodisen, slik som du vil. Vi har trillet ut deigen i lange pølser, og delt de opp i mindre biter. Legg de på et brett, og la de stå litt, slik at de tørker litt før du legger dem i en boks. Hvis du vil pynte dem med sjokolade, kan du gå videre i oppskriften.

Sett en liten kjele på kokeplaten. Fyll den halvfull med vann.
UTSTYR
  • Liten kjele
    Liten kjele
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

8

Sett en liten kjele på kokeplaten. Fyll den halvfull med vann.

Du trenger
vann:
til koking
Nå skal du varme sjokolade over et vannbad: Sett en glassbolle over kjelen med vann. Pass på at bollen er litt større enn kjelen.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

9

Nå skal du varme sjokolade over et vannbad: Sett en glassbolle over kjelen med vann. Pass på at bollen er litt større enn kjelen.

Knekk sjokolade i små biter (du kan brekke den opp, mens den forstatt er i pakken). Ha sjokoladen i glassbollen. Skru platen på middels varme.

Steg

10

Knekk sjokolade i små biter (du kan brekke den opp, mens den forstatt er i pakken). Ha sjokoladen i glassbollen. Skru platen på middels varme.

Du trenger
lys eller mørk kokesjokolade:
100 g
La det stå uten å røre til sjokoladen smelter, dette tar ca. 12 minutter.

Steg

11

La det stå uten å røre til sjokoladen smelter, dette tar ca. 12 minutter.

Du kan pirke litt borti sjokoladen med en spiseskje for å se om den er smeltet. Nå kan du også legge i litt kokosfett, og røre det inn. Det gjør sjokoladen mer flytende, og enklere å dekorere konfekten med.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

12

Du kan pirke litt borti sjokoladen med en spiseskje for å se om den er smeltet. Nå kan du også legge i litt kokosfett, og røre det inn. Det gjør sjokoladen mer flytende, og enklere å dekorere konfekten med.

Du trenger
kokosfett (delfiafett):
1 ts (valgfritt)
Trekk kjelen til siden og skru av platen. Bruk et kjøkkenhåndkle, ta glassbollen av kjelen og sett den på benken.

Steg

13

Trekk kjelen til siden og skru av platen. Bruk et kjøkkenhåndkle, ta glassbollen av kjelen og sett den på benken. 

Gjør klart et sted der konfekten kan stå å dryppe av seg. Det kan være lurt å sette en rist oppå et stekebrett med bakepapir under (så blir det ikke søl).
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir
  • Rist
    Rist

Steg

14

Gjør klart et sted der konfekten kan stå å dryppe av seg. Det kan være lurt å sette en rist oppå et stekebrett med bakepapir under (så blir det ikke søl).

Dekorer konfekten. Du kan dyppe dem i sjokoladen og legge de over på risten, eller legge dem på risten og drysse sjokolade over, for å lage mønster. Eller begge deler! La de stå å tørke, før du eventuelt legger dem i små bokser.

Steg

15

Dekorer konfekten. Du kan dyppe dem i sjokoladen og legge de over på risten, eller legge dem på risten og drysse sjokolade over, for å lage mønster. Eller begge deler! La de stå å tørke, før du eventuelt legger dem i små bokser.