steg 1

Steg

1

Ha smør i en liten kjele. Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La smøret smelte.

Du trenger

smør:
50 g
steg 2

Steg

2

Knekk sjokolade i små biter (dette kan du gjøre mens sjokoladen er i pakken), og ha i bitene i kjelen med smør. La alt smelte sammen.

Du trenger

lys eller mørk kokesjokolade:
200 g
steg 3

Steg

3

Rør i blandingen med en slikkepott til alt er smeltet. Trekk så kjelen til side og skru av platen.

steg 4

Steg

4

Mål opp sukker og ha i en bolle. Knekk så ett og ett egg i en kopp og ha det bollen. Å knekke det i en kopp først, gjør det enklere å ta ut eggeskall, hvis det kommer med.

Du trenger

egg:
2 stk. ,
sukker:
1,5 dl

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

steg 5

Steg

5

Visp godt sammen (bruk et par minutter), slik at det blir litt lyst og litt luftig (som på bildet).

steg 6

Steg

6

Ha sjokoladeblandingen i bollen med eggeblandingen. Bland det inn med slikkepotten. 

steg 7

Steg

7

Mål opp hvetemel, og ha i bakepulver og vaniljesukker sammen med melet. Bland det litt sammen, slik at det blir en miks. Ha melblandingen i røra.

Du trenger

hvetemel:
2 dl ,
bakepulver:
0,5 ts ,
vaniljesukker:
1 ts
steg 8

Steg

8

Rør godt, til alt er blandet sammen. Sett blandingen i kjøleskapet i minst 30 min, slik at den stivner nok til at du kan rulle små kuler etterpå.

steg 9

Steg

9

Sett stekeovnen på 175 °C. Bruk over- og undervarme.

steg 10

Steg

10

Finn frem et stekebrett med bakepapir. Rull små kuler med hånden. Legg kulene over på stekebrettet. Kjeksene flyter litt ut i ovnen, så hvis det blir trangt på brettet må du bruke flere stekebrett.

steg 11

Steg

11

Sett brettet i ovnen og stek i 17 minutter.

steg 12

Steg

12

Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen når kjeksene er ferdig. Sett brettet på risten og la kjeksene avkjøle seg (de er fortsatt litt myke når de kommer ut av ovnen, men stiver når de avkjøles).

steg 13

Steg

13

Når cookiesene har avkjølt seg kan du starte med pynten:). For å "lime" fast øynene kan du bruke melis. Ha litt melis i en bolle. Ha i litt og litt vann (start med en teskje og ha i noen dråper til av gangen, hvis du trenger mer), og rør til du får en klissete kosistens. 

Du trenger

melis:
2 ss ,
vann:
litt
steg 14

Steg

14

Ha melis på den ene enden av marshmallowsene, og fest de på cookiesene. Dette blit øynene!

Du trenger

marshmallows:
24 stk.
steg 15

Steg

15

Smør litt melis på en ene siden av non stop'ene, og fest dem på marshmallowsene, for å fullføre øyenen. Velg den fargen non stop, som du syns blir morsomtst:) Da er det bare å severe! 

Du trenger

non stop sjokolade:
24 stk.