Steg 1

Steg

1

Mål opp smør og ha det i en bolle.  

Du trenger

romtemperert smør:
100 g
steg 2

Steg

2

Mål opp sukker og ha det i bollen.

Du trenger

sukker:
1 dl
steg 3

Steg

3

Sett i stikkontakten til håndmikseren. 

Du kan også bruke en kjøkkenmaskin, eller en visp, til å blande sammen røren.

steg 4

Steg

4

Visp smør og sukker med håndmikseren til det har blitt hvitt, altså lyst og luftig, slik som på bildet.

steg 5

Steg

5

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i røren. Rør sammen med håndmikseren.

Du trenger

egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

steg 6

Steg

6

Mål opp mel. Ha i vaniljesukker og bakepulver sammen med melet. Rør litt rundt med teskjeen slik at det blander seg.

Du trenger

hvetemel:
2 dl ,
vaniljesukker:
0,5 ts ,
bakepulver:
0,5 ts
steg 7

Steg

7

Ha melblandingen i røren. 

Du kan jo prøve å blande 1 ts kanel eller 1 ss kakao i røren! Og de er helt sikkert gode med revet sitronskall!

steg 8

Steg

8

Bland sammen med håndmikseren.

steg 9

Steg

9

Sett i stikkontakten til vaffeljernet og la det bli varmt. 

Om du har et vaffeljern der du kan regulere varmen, så skal den stå omtrent midt på.

steg 10

Steg

10

Bruk to teskjeer og ha litt røre midt i hvert hjerte.

steg 11

Steg

11

Lukk lokket. Stek kjeksene i ca. 1 minutt på middels varme.

steg 12

Steg

12

Løft forsiktig på lokket og se om kjeksene har begynt å bli brune. Når de har fått fin farge er de ferdige. Bruk en gaffel til å ta de ferdige kjeksene ut av vaffeljernet. Legg dem på en rist, og stek resten av kjeksene på samme måte.  

steg 13

Steg

13

Bruk en sikt og dryss melis over halvparten av kjeksene, slik at du får noen med pynt og noen uten.

Du trenger

melis:
1 ss

Du kan også pynte kjeksene med melisglasur eller smeltet sjokolade. Kanskje de blir fine om du drysser på litt kakepynt også?