Steg
1
Ha kremfløte og vaniljesukker i en bolle.
2
Sett i stikkontakten til håndmikseren.
3
Nå skal du lage krem. Bruk håndmikseren til å vispe fløten. Når fløten er stiv og danner fine topper er den klar. Sett kremen i kjøleskapet til du har laget kakaoen.
4
Sett en kjele på kokeplaten. Mål opp melk. Ha litt (ca. 1 dl, hvis du lager 4 porsjoner) av melken i kjelen. Resten av melken skal du ha i etterpå.
5
Mål opp sukker og kakaopulver, og ha i kjelen.
6
Visp sammen.
7
Skru platen på middels varme.
8
Hell i resten av melken og varm opp til kakaoen er rykende varm, mens du rører hele tiden. Følg med hele tiden, og pass på at det ikke koker over eller svir seg i bunnen!
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
9
Når det koker: Trekk kjelen halvveis av platen og skru av platen. Bruk en øse og øs kakaoen over i kopper. Ha litt krem på toppen og nyt!
Har du husket å skru av platen?
1 ts kanel eller 1 ts vaniljesukker er kjempegodt i kakaoen.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.