Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk under- og overvarme.

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i en bolle. 4 stk egg, kopp, bolle.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Kopp
    Kopp

Steg

2

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i en bolle. 4 stk egg, kopp, bolle. 

Du trenger
egg:
4 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Mål opp sukker, og ha det i bollen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

3

Mål opp sukker, og ha det i bollen.

Du trenger
sukker:
1 dl
Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet. Pisk sammen sukker og egg med håndmikseren på høy hastighet, til det har blitt luftig eggedosis.
UTSTYR
  • Håndmikser
    Håndmikser

Steg

4

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet. Pisk sammen sukker og egg med håndmikseren på høy hastighet, til det har blitt luftig eggedosis.

Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.

Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.

Steg

5

Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.

Mål opp mel. Mål opp bakepulver og ha det i sammen med melet. Rør litt sammen med teskjeen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Teskje
    Teskje

Steg

6

Mål opp mel. Mål opp bakepulver og ha det i sammen med melet. Rør litt sammen med teskjeen.

Du trenger
fin sammalt hvete:
1,5 dl ,
bakepulver:
1 ts
Sikt mel og bakepulver sammen i bollen, og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk runde bevegelser med slikkepotten, og «hent» opp melet som har lagt seg på bunnen. Det er viktig at du ikke rører for hardt, for å bevare luften som du har pisket inn i eggene.
UTSTYR
  • Sikt
    Sikt
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

7

Sikt mel og bakepulver sammen i bollen, og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott. Bruk runde bevegelser med slikkepotten, og «hent» opp melet som har lagt seg på bunnen. Det er viktig at du ikke rører for hardt, for å bevare luften som du har pisket inn i eggene.

Fortsett til det ikke er noen melklumper igjen. Tilslutt skal du få en jevn blanding.

Steg

8

Fortsett til det ikke er noen melklumper igjen. Tilslutt skal du få en jevn blanding.

Finn frem en langpanne. Dekk bunnen med bakepapir. Hvis du smører litt smør i kantene på langpannen, holder bakepapiret seg lettere på plass.
UTSTYR
  • Langpanne
    Langpanne
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

9

Finn frem en langpanne. Dekk bunnen med bakepapir. Hvis du smører litt smør i kantene på langpannen, holder bakepapiret seg lettere på plass.

Ha røren over i langpannen og bruk slikkepotten til å fordele røren jevnt i langpannen. Det blir et ganske tynt lag, men kaken kommer til å heve i ovnen, slik at den blir større.

Steg

10

Ha røren over i langpannen og bruk slikkepotten til å fordele røren jevnt i langpannen. Det blir et ganske tynt lag, men kaken kommer til å heve i ovnen, slik at den blir større.

Sett langpannen inn midt i ovnen, og stek i ca. 10 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

11

Sett langpannen inn midt i ovnen, og stek i ca. 10 minutter.

Mens kaken er i ovnen: Legg et ark bakepapir på benken og strø på sukker.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

12

Mens kaken er i ovnen: Legg et ark bakepapir på benken og strø på sukker.

Du trenger
sukker:
1 ss
Når kaken er ferdig: Bruk grytekluter og løft langpannen ut av ovnen og la kaken, med bakepapiret, skli av brettet og ned på benken.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

13

Når kaken er ferdig: Bruk grytekluter og løft langpannen ut av ovnen og la kaken, med bakepapiret, skli av brettet og ned på benken.

Løft kaken over bakepapiret med sukker, med toppen ned.

Steg

14

Løft kaken over bakepapiret med sukker, med toppen ned.

Fjern det øverste bakepapiret. Sitter papiret litt først? Prøv å løsne det litt langs kantene, før du trekker hele papiret av.

Steg

15

Fjern det øverste bakepapiret. Sitter papiret litt først? Prøv å løsne det litt langs kantene, før du trekker hele papiret av.

Smør syltetøy utover kaken. Prøv å vær litt rask, slik at kaken holder seg myk og varm.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

16

Smør syltetøy utover kaken. Prøv å vær litt rask, slik at kaken holder seg myk og varm. 

Du trenger
jordbærsyltetøy:
2,5 dl
Rull kaken sammen. Bruk gjerne bakepapiret som hjelp.

Steg

17

Rull kaken sammen. Bruk gjerne bakepapiret som hjelp.

Hvis du ikke skal servere den med en gang: Pakk kaken litt stramt inn i bakepapir eller i et rent håndkle. Legg kaken i kjøleskapet med skjøten ned. Skjøten er kanten av kaken, altså

Steg

18

Hvis du ikke skal servere den med en gang: Pakk kaken litt stramt inn i bakepapir eller i et rent håndkle. Legg kaken i kjøleskapet med skjøten ned. Skjøten er kanten av kaken, altså "slutten" på rullen. Skjær den opp i skiver når du skal servere den.

Server gjerne kaken med jordbær. Da kan du skjære opp jordbærene i mindre biter.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl

Steg

19

Server gjerne kaken med jordbær. Da kan du skjære opp jordbærene i mindre biter.

Du trenger
jordbær:
1 pk