Ha gelèpulver og gelatin i en bolle. Du kan bruke den typen gelé du vil, for å lage marker med den fargen og smaken du vil.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

1

Ha gelèpulver og gelatin i en bolle. Du kan bruke den typen gelé du vil, for å lage marker med den fargen og smaken du vil. 

Du trenger
gelépulver:
1 pk ,
gelatinpulver:
1 pk
Mål opp vann og ha i en kjele. Skru på høy varme og kok opp. Når vannet koker kan du trekke kjelen av platen og skru av varmen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Liten kjele
    Liten kjele

Steg

2

Mål opp vann og ha i en kjele. Skru på høy varme og kok opp. Når vannet koker kan du trekke kjelen av platen og skru av varmen.

Du trenger
vann:
4,5 dl
Helt det varme vannet over gelèpulveret og rør rundt, slik at alt blander seg. Pass på at du ikke brenner deg på vannet! La blandingen stå i 20 minutter (til den er lunken eller avkjølt).
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

3

Helt det varme vannet over gelèpulveret og rør rundt, slik at alt blander seg. Pass på at du ikke brenner deg på vannet! La blandingen stå i 20 minutter (til den er lunken eller avkjølt). 

Imens kan du gjøre klar geléformen: Finn frem sugerør. Strekk ut «halsen» på hvert sugerør. Det kommer til å gi et kult mønster på markene.
UTSTYR
  • tykke sugerør
    Tykke sugerør

Steg

4

Imens kan du gjøre klar geléformen: Finn frem sugerør. Strekk ut «halsen» på hvert sugerør. Det kommer til å gi et kult mønster på markene.

Samle alle sugerørene til en bunt. Dekk den ene enden av bunten (der halsene på sugerøret er) godt med plast. Prøv å pakk de så godt og tett som du klarer, da dette vil gjøre at geleen ikke flyter ut av sugerørene. Bruk flere lag med plast, slik at det blir helt tett.
UTSTYR
  • Plastfolie
    Plastfolie

Steg

5

Samle alle sugerørene til en bunt. Dekk den ene enden av bunten (der halsene på sugerøret er) godt med plast. Prøv å pakk de så godt og tett som du klarer, da dette vil gjøre at geleen ikke flyter ut av sugerørene. Bruk flere lag med plast, slik at det blir helt tett. 

Sett en strikk rundt dem:)

Sett bundten i en høy beholder, f.eks. en mugge, et høyt målebeger eller en tom og ren melkekartong. Slik holder de seg på plass stående, og hvis det renner noe ut, så blir det ikke søl.

Steg

6

Sett bundten i en høy beholder, f.eks. en mugge, et høyt målebeger eller en tom og ren melkekartong. Slik holder de seg på plass stående, og hvis det renner noe ut, så blir det ikke søl.

Finn frem den avkjølte geléblandingen. Mål opp fløte og ha i dette. Rør litt rundt. Fløten gir markene en litt uklar og grumstete farge, som kan se ganske kult ut (Hvis du vil ha helt klare marker kan du droppe fløten).
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

7

Finn frem den avkjølte geléblandingen. Mål opp fløte og ha i dette. Rør litt rundt. Fløten gir markene en litt uklar og grumstete farge, som kan se ganske kult ut (Hvis du vil ha helt klare marker kan du droppe fløten).

Du trenger
(valgfritt) kremfløte:
0,5 dl
TIPS: Hell geléblandingen over i en mugge eller et målebeger (da blir det enklere å helle den i formen).

Steg

8

TIPS: Hell geléblandingen over i en mugge eller et målebeger (da blir det enklere å helle den i formen).

Hell geléblaningen i sugerørene (hell forsiktig, og fordel blaningen i de forskjellige sugerørene). Sett i kjøleskapet natten over, slik at de stivner helt.

Steg

9

Hell geléblaningen i sugerørene (hell forsiktig, og fordel blaningen i de forskjellige sugerørene). Sett i kjøleskapet natten over, slik at de stivner helt.

Neste dag: Pakk ut sugerørene, og løsne de fra hverandre. For å gjøre det enklere å klemme de ut, kan du holde de under rennende varmt vann i noen sekunder. Det er best å bare ta noen få sugerør om gangen, slik at de ikke smelter!

Steg

10

Neste dag: Pakk ut sugerørene, og løsne de fra hverandre. For å gjøre det enklere å klemme de ut, kan du holde de under rennende varmt vann i noen sekunder. Det er best å bare ta noen få sugerør om gangen, slik at de ikke smelter! 

Press ut markene på et tørt underlag. Det er enklest å ta en etter en. Hvis de sitter litt fast, kan du ta de litt under rennende varmt vann igjen. OBS! Hvis det blir vått på underlaget eller hvis markene holdes for lenge under varmt vann, kan de smelte. Sett de kaldt til du skal servere dem.

Steg

11

Press ut markene på et tørt underlag. Det er enklest å ta en etter en. Hvis de sitter litt fast, kan du ta de litt under rennende varmt vann igjen. OBS! Hvis det blir vått på underlaget eller hvis markene holdes for lenge under varmt vann, kan de smelte. Sett de kaldt til du skal servere dem.

For å lage oreo-jord: Ha oreokjeks i en foodprocessor, eller en hurtigmikser. Fest på lokket og sett i stikkontakten. Kjør oreokjeksene til fine smuler. Ta ut stikkontakten før du tar ut smulene. Server markene og jorden på et fat, eller i små skåler.

Steg

12

For å lage oreo-jord: Ha oreokjeks i en foodprocessor, eller en hurtigmikser. Fest på lokket og sett i stikkontakten. Kjør oreokjeksene til fine smuler. Ta ut stikkontakten før du tar ut smulene. Server markene og jorden på et fat, eller i små skåler.

Du trenger
oreo-kjeks:
1 pk