Steg 1

Steg

1

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha det i en bolle.

Du trenger

egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

steg 2

Steg

2

Mål opp sukker og ha det i bollen.

Du trenger

sukker:
2 ss
steg 3

Steg

3

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet. 

Du kan også bruke en kjøkkenmaskin.

steg 4

Steg

4

Pisk sammen sukker og egg med håndmikseren på høy hastighet i ca. 5 minutter, eller til det har blitt luftig eggedosis. 

Da kan det være at du må piske litt lengre eller litt kortere.

steg 5

Steg

5

Sjekk om eggedosisen er ferdig: 3-bokstavtipset er en grei pekepinn på hvor lenge vi skal piske. Ta opp vispen og skriv Ole med det som renner fra vispen. Hvis o-en står igjen når e-en er ferdigskrevet er eggedosisen klar.

steg 6

Steg

6

Fyll eggedosisen i serveringsskåler eller glass. Bruk gjerne en slikkepott til å få ut all eggedosisen fra bollen.

steg 7

Steg

7

Dryss over O`boy, ca. ½ ts per glass.

Du trenger

O`boy:
2 ts