Ha smør i en liten kjele. Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La smøret smelte.
UTSTYR
  • Liten kjele
    Liten kjele

Steg

1

Ha smør i en liten kjele. Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La smøret smelte.

Du trenger
smør:
50 g
Knekk sjokolade i små biter (dette kan du gjøre mens sjokoladen er i pakken), og ha i bitene i kjelen med smør. La alt smelte sammen.

Steg

2

Knekk sjokolade i små biter (dette kan du gjøre mens sjokoladen er i pakken), og ha i bitene i kjelen med smør. La alt smelte sammen.

Du trenger
lys eller mørk kokesjokolade:
200 g
Rør i blandingen med en slikkepott til alt er smeltet. Trekk så kjelen til side og skru av platen.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

3

Rør i blandingen med en slikkepott til alt er smeltet. Trekk så kjelen til side og skru av platen.

Mål opp sukker og ha i en bolle. Knekk så ett og ett egg i en kopp og ha det bollen. Å knekke det i en kopp først, gjør det enklere å ta ut eggeskall, hvis det kommer med.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Kopp
    Kopp
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

4

Mål opp sukker og ha i en bolle. Knekk så ett og ett egg i en kopp og ha det bollen. Å knekke det i en kopp først, gjør det enklere å ta ut eggeskall, hvis det kommer med.

Du trenger
egg:
2 stk. ,
sukker:
1,5 dl

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Visp godt sammen (bruk et par minutter), slik at det blir litt lyst og litt luftig (som på bildet).
UTSTYR
  • Visp
    Visp

Steg

5

Visp godt sammen (bruk et par minutter), slik at det blir litt lyst og litt luftig (som på bildet).

Ha sjokoladeblandingen i bollen med eggeblandingen. Bland det inn med slikkepotten.

Steg

6

Ha sjokoladeblandingen i bollen med eggeblandingen. Bland det inn med slikkepotten. 

Mål opp hvetemel, og ha i bakepulver og vaniljesukker sammen med melet. Bland det litt sammen, slik at det blir en miks. Ha melblandingen i røra.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Teskje
    Teskje

Steg

7

Mål opp hvetemel, og ha i bakepulver og vaniljesukker sammen med melet. Bland det litt sammen, slik at det blir en miks. Ha melblandingen i røra.

Du trenger
hvetemel:
2 dl ,
bakepulver:
0,5 ts ,
vaniljesukker:
1 ts
Rør godt, til alt er blandet sammen. Sett blandingen i kjøleskapet i minst 30 min, slik at den stivner nok til at du kan rulle små kuler etterpå.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

8

Rør godt, til alt er blandet sammen. Sett blandingen i kjøleskapet i minst 30 min, slik at den stivner nok til at du kan rulle små kuler etterpå.

Sett stekeovnen på 175 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

9

Sett stekeovnen på 175 °C. Bruk over- og undervarme.

Finn frem et stekebrett med bakepapir. Rull små kuler med hånden. Legg kulene over på stekebrettet. Kjeksene flyter litt ut i ovnen, så hvis det blir trangt på brettet må du bruke flere stekebrett.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

10

Finn frem et stekebrett med bakepapir. Rull små kuler med hånden. Legg kulene over på stekebrettet. Kjeksene flyter litt ut i ovnen, så hvis det blir trangt på brettet må du bruke flere stekebrett.

Sett brettet i ovnen og stek i 17 minutter.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

11

Sett brettet i ovnen og stek i 17 minutter.

Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen når kjeksene er ferdig. Sett brettet på risten og la kjeksene avkjøle seg (de er fortsatt litt myke når de kommer ut av ovnen, men stiver når de avkjøles).
UTSTYR
  • Rist
    Rist
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

12

Finn frem en rist og sett den på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen når kjeksene er ferdig. Sett brettet på risten og la kjeksene avkjøle seg (de er fortsatt litt myke når de kommer ut av ovnen, men stiver når de avkjøles).