Mål opp smør.
UTSTYR
  • Kniv

Steg

1

Mål opp smør.

Du trenger

smør:
50 g
Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
UTSTYR
  • Liten kjele

Steg

2

Ha smøret i en kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.

Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden.

Steg

3

Når smøret har smeltet: Skru av platen og trekk kjelen til siden. 

Mål opp mel og ha det i en stor bolle.

Steg

4

Mål opp mel og ha det i en stor bolle. 

Du trenger

hvetemel:
3 dl
Ha bakepulver og salt i bollen.
UTSTYR
  • Teskje

Steg

5

Ha bakepulver og salt i bollen.

Du trenger

bakepulver:
1,5 ts ,
salt:
0,5 ts
Ha sukker i bollen.
UTSTYR
  • Spiseskje

Steg

6

Ha sukker i bollen.

Du trenger

sukker:
1 ss
Rør litt rundt i bollen med spiseskjeen, slik at alt blander seg.

Steg

7

Rør litt rundt i bollen med spiseskjeen, slik at alt blander seg.

Mål opp melk i målebegeret.

Steg

8

Mål opp melk i målebegeret.

Du trenger

helmelk:
2,5 dl
Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i målebegeret.
UTSTYR
  • Kopp

Steg

9

Knekk ett og ett egg i en kopp og ha i målebegeret.

Du trenger

egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Visp sammen blandingen med en gaffel.
UTSTYR
  • Gaffel

Steg

10

Visp sammen blandingen med en gaffel.

Ha melk- og eggeblandingen i bollen.

Steg

11

Ha melk- og eggeblandingen i bollen.

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet.
UTSTYR
  • Håndmikser

Steg

12

Sett stikkontakten til håndmikseren i støpselet. 

Da kan du også vispe sammen røren for hånd.

Bruk håndmikseren og bland til røren er klumpefri. Bruk middels hastighet på håndmikseren.

Steg

13

Bruk håndmikseren og bland til røren er klumpefri. Bruk middels hastighet på håndmikseren.

Ha det smeltede smøret i bollen.

Steg

14

Ha det smeltede smøret i bollen.

Bland godt med håndmikseren til røren er jevn og klumpefri, slik som på bildet. La røren stå og svelle på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter.

Steg

15

Bland godt med håndmikseren til røren er jevn og klumpefri, slik som på bildet. La røren stå og svelle på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter.

Hell røren over på en spruteflaske. Gjør det eventuelt i flere omganger om du ikke får plass til alt på en gang.
UTSTYR
  • Sprutflaske

Steg

16

Hell røren over på en spruteflaske. Gjør det eventuelt i flere omganger om du ikke får plass til alt på en gang. 

Ta vare på en tom ketchupflaske eller en dressingflaske, og vask dem godt - da har du en finfin spruteflaske.

Sett en liten stekepanne på platen og skru på middels varme.
UTSTYR
  • Stekepanne
  • Stekespade

Steg

17

Sett en liten stekepanne på platen og skru på middels varme. 

Ha smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Gjør klar en tallerken til de ferdige pannekakene, legg gjerne et par ark tørkerull på tallerkenen. Du skal steke pannekakene på middels varme.
UTSTYR
  • Teskje
  • Tallerken
  • Tørkerull

Steg

18

Ha smør i stekepannen, og smør smøret litt rundt med stekespaden. Gjør klar en tallerken til de ferdige pannekakene, legg gjerne et par ark tørkerull på tallerkenen. Du skal steke pannekakene på middels varme. 

Du trenger

smør:
1 ts
Klem ut små, mini pannekaker i pannen. Lag like store som et kronestykke eller en 5- kroning.

Steg

19

Klem ut små, mini pannekaker i pannen. Lag like store som et kronestykke eller en 5- kroning.

Når pannekakerøren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk to gafler til å snu pannekakene.
UTSTYR
  • Gaffel
  • Gaffel

Steg

20

Når pannekakerøren begynner å stivne (piple på overflaten), så kan du sjekke om pannekaken har fått en fin gyllen brunfarge på undersiden. Bruk to gafler til å snu pannekakene.

Du kan også prøve deg på flippe metoden når du skal snu pannekakene. Det er ikke så lett, og du må kanskje snu dem etterp med gafler allikevel. Men gøy å prøve!

Steg

21

Du kan også prøve deg på flippe metoden når du skal snu pannekakene. Det er ikke så lett, og du må kanskje snu dem etterp med gafler allikevel. Men gøy å prøve!

Legg de stekte pannekakene over på tallerken med tørkerull, og fortsett stekingen til du ikke har mer røre igjen.

Steg

22

Legg de stekte pannekakene over på tallerken med tørkerull, og fortsett stekingen til du ikke har mer røre igjen. 

Server pannekakene med lønnesirup eller smør, eller med melk og friske bær.

Steg

23

Server pannekakene med lønnesirup eller smør, eller med melk og friske bær.