steg 1

Steg

1

Sett en rist midt i en tom ovn.

steg 2

Steg

2

Sett stekeovnen på 180 °C. Bruk over- og undervarme.

steg 3

Steg

3

Skjær brød i skiver.

Du trenger

brød:
3 skiver
steg 4

Steg

4

Skjær skivene i små biter. Legg bitene til side på fjølen.

steg 5

Steg

5

Knekk egg i en kopp og ha over i en bolle.

Du trenger

egg:
3 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

steg 6

Steg

6

Mål opp melk og ha i bollen.

Du trenger

melk:
1 dl
steg 7

Steg

7

Mål opp sukker, kanel og rosiner og ha i bollen.

Du trenger

sukker:
2 ss ,
malt kanel:
0,5 ts ,
rosiner:
2 ss
steg 8

Steg

8

Visp eggeblandingen sammen.

steg 9

Steg

9

Ha i brødbitene og bland godt. La brødet trekke i eggeblandingen i 10 minutter.

steg 10

Steg

10

Smør et muffinsbrett med litt smør. Du kan bruke en pensel, eller en ren hånd til å smøre formen.

Du trenger

smør:
1 ts
steg 11

Steg

11

Fordel brød- og eggeblandingen i brettet.

steg 12

Steg

12

Sett muffinsbrettet inn i ovnen og stek i 10 minutter, til brødpuddingen har stivnet.

steg 13

Steg

13

Sett et gryteunderlag, eller en rist på benken. Bruk grytekluter og ta forsiktig muffinsbrettet ut av ovnen. Sett brettet på gryteunderlaget og la formene avkjøle seg. Bruk en skje eller gaffel for å ta ut puddingene, når formen har avkjølt seg. Hvis du vil, kan du drysse over litt melis før servering.

Du trenger

melis:
til servering (valgfritt)