Steg 1

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 160°C. Bruk over- og undervarme

steg 2

Steg

2

Mål opp havregryn og sammalt rug og ha i en bolle.

Du trenger

lettkokte havregryn:
2 dl ,
fin sammalt rug:
1 dl
steg 3

Steg

3

Mål opp solsikkekjerner, sesamfrø og salt og ha i bollen.

Du trenger

solsikkekjerner:
1 dl ,
sesamfrø:
1 dl ,
salt:
0,5 ts
steg 4

Steg

4

Bland godt sammen med en tresleiv.

steg 5

Steg

5

Mål opp vann og hell det i bollen.

Du trenger

vann:
2 dl
steg 6

Steg

6

Bland godt sammen med tresleiven.  

steg 7

Steg

7

Hell blandingen utover på et stekebrett med bakepapir.

steg 8

Steg

8

Bruk en slikkepott for å få alt ut av bollen.

steg 9

Steg

9

Bruk slikkepotten til å smøre ut røren så den blir jevnt flat utover brettet.

steg 10

Steg

10

Sett stekebrettet inn midt i ovnen og stek i 20 minutter.

steg 11

Steg

11

Sett frem et gryteunderlag på benken. Bruk grytekluter og løft brettet ut fra ovnen. Sett brettet på gryteunderlaget.

steg 12

Steg

12

Bruk et pizzahjul og del opp, slik at du får 12 knekkebrød. Husk at stekebrettet er varmt, så bruk gryteklutene til å holde det fast mens du skjærer!

steg 13

Steg

13

Bruk gryteklutene og sett stekebrettet inn i ovnen igjen. Stek i 20 minutter til. 

steg 14

Steg

14

Når det har gått 20 minutter: senk temperaturen i ovnen til 120°C. Stek videre i 60 minutter.

steg 15

Steg

15

Bruk gryteklutene og ta brettet ut fra ovnen. Sett brettet på gryteunderlaget og avkjøl knekkebrødene helt før du spiser dem.