Start med å gjøre klar toppingen: Skjær paprika i skiver, og skjær så skivene i mindre biter.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

1

Start med å gjøre klar toppingen: Skjær paprika i skiver, og skjær så skivene i mindre biter.

Du trenger
rød paprika:
2 skiver
Skjær tomat i båter. Legg tomat og paprika litt til sides, til du skal servere retten.

Steg

2

Skjær tomat i båter. Legg tomat og paprika litt til sides, til du skal servere retten. 

Du trenger
tomat:
0,5 stk.
Vask spinat i et dørslag. La det gjerne stå å renne av seg i dørslaget frem til du skal ha det på vaffelomeletten. Du kan også la spinaten tørke på litt kjøkkenpapir.
UTSTYR
  • Dørslag
    Dørslag

Steg

3

Vask spinat i et dørslag. La det gjerne stå å renne av seg i dørslaget frem til du skal ha det på vaffelomeletten. Du kan også la spinaten tørke på litt kjøkkenpapir.

Du trenger
frisk spinat:
1 håndfull
Kutt bacon i mindre biter. Plukk bitene litt fra hverandre. Da blir det lettere å steke dem. Vask hendene dine før du fortsetter.

Steg

4

Kutt bacon i mindre biter. Plukk bitene litt fra hverandre. Da blir det lettere å steke dem. Vask hendene dine før du fortsetter.

Du trenger
bacon:
2 skiver
Gjør gjerne klar en tallerken med tørkepapir som du skal legge baconet på når det er ferdig stekt, slik at det får rent litt av seg. Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.
UTSTYR
  • Stekepanne
    Stekepanne
  • Stekespade
    Stekespade
  • Teskje
    Teskje

Steg

5

Gjør gjerne klar en tallerken med tørkepapir som du skal legge baconet på når det er ferdig stekt, slik at det får rent litt av seg. Sett en stekepanne på platen og skru på høy varme. Ha i margarin eller smør.

Du trenger
margarin:
1 ts
Ha i baconet og stek til alt har fått en fin brun farge og har blitt sprøtt. Dette tar ca. 4 minutter. Rør rundt med en stekespade underveis. Hvis det begynner å brenne seg, skru ned varmen litt.

Steg

6

Ha i baconet og stek til alt har fått en fin brun farge og har blitt sprøtt. Dette tar ca. 4 minutter. Rør rundt med en stekespade underveis. Hvis det begynner å brenne seg, skru ned varmen litt.

Ha stekt bacon over på tallerkenen med tørkepapir (bruk stekespaden). Baconet kan ligge der til du er ferdig med vaffelomeletten.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Tørkerull
    Tørkerull

Steg

7

Ha stekt bacon over på tallerkenen med tørkepapir (bruk stekespaden). Baconet kan ligge der til du er ferdig med vaffelomeletten.

Knekk egg og ha i en liten bolle. Er du uheldig og får eggeskall i bollen, ta det ut.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle

Steg

8

Knekk egg og ha i en liten bolle. Er du uheldig og får eggeskall i bollen, ta det ut.

Du trenger
egg:
2 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Bruk en gaffel og visp det sammen.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

9

Bruk en gaffel og visp det sammen.

Mål opp ost og ha i bollen. Visp sammen blandingen med gaffelen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

10

Mål opp ost og ha i bollen. Visp sammen blandingen med gaffelen.

Du trenger
revet ost:
1 ss
Sett stikkontakten til vaffeljernet i støpselet.
UTSTYR
  • Vaffeljern
    Vaffeljern

Steg

11

Sett stikkontakten til vaffeljernet i støpselet.

Bruk en pensel og pensle litt smør eller olje i det varme vaffeljernet.
UTSTYR
  • Pensel
    Pensel

Steg

12

Bruk en pensel og pensle litt smør eller olje i det varme vaffeljernet.

Du trenger
smør:
litt
Hell røra over i vaffeljernet. Omelettvaffelen kommer til å vokse litt i størrelse, så ikke fyll det helt. Vaffeljern kommer i ulike størrelser, så her kan det hende du må prøve deg frem litt. Du kan alltids lage en liten omelett til av restene.

Steg

13

Hell røra over i vaffeljernet. Omelettvaffelen kommer til å vokse litt i størrelse, så ikke fyll det helt. Vaffeljern kommer i ulike størrelser, så her kan det hende du må prøve deg frem litt. Du kan alltids lage en liten omelett til av restene.

Da har det nok vært litt mye røre. Det gjør ikke noe, men husk å rydd opp etter deg:)

Legg lokket forsiktig ned. La vaffelomeletten steke til den har en gylden farge og ikke sitter fast i vaffeljernet.

Steg

14

Legg lokket forsiktig ned. La vaffelomeletten steke til den har en gylden farge og ikke sitter fast i vaffeljernet.

Legg omlettvaflene på en rist og stek resten på samme måte. Legg over et rent kjøkkenhåndkle for å holde dem varme

Bruk en gaffel og ta omelettvaffelen ut av jernet, når den er ferdig stekt. Legg den over på en tallerken.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

15

Bruk en gaffel og ta omelettvaffelen ut av jernet, når den er ferdig stekt. Legg den over på en tallerken.

Topp vaffelomeletten med spinat, stekt bacon, tomat og paprika.

Steg

16

Topp vaffelomeletten med spinat, stekt bacon, tomat og paprika.