Steg
1
Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225°C. Bruk over- og undervarme.
2
Mål opp havregryn og mel. Ha det i en bolle.
3
Mål opp margarin og ha i bollen.
4
Vask hendene dine og bruk dem til smuldre margarinen i melet.
5
Mål opp salt og bakepulver, og ha i bollen. Rør gjerne litt rundt, slik at det blander seg.
6
Mål opp melk og ha i bollen.
7
Bland sammen med en slikkepott eller sleiv, og ha over på benken.
8
Kna den godt sammen, slik at det blir en fast og fin deig. Hvis den er veldig klissete, kan du bruke litt mer mel.
9
Trill deigen til en tykk pølse og del den i 10 biter, hvis du lager 10 porsjoner.
10
Legg bakepapir på et stekebrett. Trill hver bit ut til en tynn pølse, omtrent like tykk som tommelen din.
11
Løft pølsene over på stekebrettet og fortsett på samme måten med resten av deigen. Det gjør ikke noe at pølsene får litt ulik lengde. Hvis du får mange pølser, må du bruke flere stekebrett, og steke dem i flere omganger.
12
Bruk en gaffel og prikk pølsene.
13
Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 15 minutter, til de er lysebrune.
Husk å ta tiden!
14
Mens sconespinnene er i ovnen kan du blande sammen dippen: Mål opp rømme og søt chilisaus og ha i en bolle eller skål.
15
Bland sammen. Du kan også smake til dippen med litt finhakket chili. Dippen kan stå i kjøleskapet til du skal spise den.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
16
Sett frem et gryteunderlag og en rist på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget. Legg pinnene over på risten, og la dem avkjøle seg.
Husk å skru av ovnen!
Da kan du sette inn det neste brettet, og steke på samme måte.
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider. Informasjonskapsler plasseres i din nettleser og gir oss grunnlag for videreutvikling og drift av våre tjenester. Om du velger å bruke matprat.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.