Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225°C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225°C. Bruk over- og undervarme.

Mål opp havregryn og mel. Ha det i en bolle.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål
  • Plastbolle
    Plastbolle

Steg

2

Mål opp havregryn og mel. Ha det i en bolle.

Du trenger
lettkokte havregryn:
1 dl ,
grov sammalt hvete:
2 dl ,
hvetemel:
3 dl
Mål opp margarin og ha i bollen.

Steg

3

Mål opp margarin og ha i bollen.

Du trenger
margarin:
50 g
Vask hendene dine og bruk dem til smuldre margarinen i melet.

Steg

4

Vask hendene dine og bruk dem til smuldre margarinen i melet.

Mål opp salt og bakepulver, og ha i bollen. Rør gjerne litt rundt, slik at det blander seg.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

5

Mål opp salt og bakepulver, og ha i bollen. Rør gjerne litt rundt, slik at det blander seg.

Du trenger
salt:
0,25 ts ,
bakepulver:
3 ts
Mål opp melk og ha i bollen.
UTSTYR
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

6

Mål opp melk og ha i bollen.

Du trenger
melk:
2 dl
Bland sammen med en slikkepott eller sleiv, og ha over på benken.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

7

Bland sammen med en slikkepott eller sleiv, og ha over på benken.

Kna den godt sammen, slik at det blir en fast og fin deig. Hvis den er veldig klissete, kan du bruke litt mer mel.

Steg

8

Kna den godt sammen, slik at det blir en fast og fin deig. Hvis den er veldig klissete, kan du bruke litt mer mel. 

Trill deigen til en tykk pølse og del den i 10 biter, hvis du lager 10 porsjoner.
UTSTYR
  • Kniv
    Kniv

Steg

9

Trill deigen til en tykk pølse og del den i 10 biter, hvis du lager 10 porsjoner. 

Legg bakepapir på et stekebrett. Trill hver bit ut til en tynn pølse, omtrent like tykk som tommelen din.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

10

Legg bakepapir på et stekebrett. Trill hver bit ut til en tynn pølse, omtrent like tykk som tommelen din. 

Løft pølsene over på stekebrettet og fortsett på samme måten med resten av deigen. Det gjør ikke noe at pølsene får litt ulik lengde. Hvis du får mange pølser, må du bruke flere stekebrett, og steke dem i flere omganger.

Steg

11

Løft pølsene over på stekebrettet og fortsett på samme måten med resten av deigen. Det gjør ikke noe at pølsene får litt ulik lengde. Hvis du får mange pølser, må du bruke flere stekebrett, og steke dem i flere omganger.

Bruk en gaffel og prikk pølsene.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

12

Bruk en gaffel og prikk pølsene.

Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 15 minutter, til de er lysebrune.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

13

Sett stekebrettet midt i ovnen og stek i 15 minutter, til de er lysebrune.

Mens sconespinnene er i ovnen kan du blande sammen dippen: Mål opp rømme og søt chilisaus og ha i en bolle eller skål.
UTSTYR
  • Skål
    Skål
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Desilitermål
    Desilitermål

Steg

14

Mens sconespinnene er i ovnen kan du blande sammen dippen: Mål opp rømme og søt chilisaus og ha i en bolle eller skål.

Du trenger
rømme:
2 dl ,
søt chilisaus:
2 ss
Bland sammen. Du kan også smake til dippen med litt finhakket chili. Dippen kan stå i kjøleskapet til du skal spise den.

Steg

15

Bland sammen. Du kan også smake til dippen med litt finhakket chili. Dippen kan stå i kjøleskapet til du skal spise den.

Sett frem et gryteunderlag og en rist på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget. Legg pinnene over på risten, og la dem avkjøle seg.
UTSTYR
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Rist
    Rist

Steg

16

Sett frem et gryteunderlag og en rist på benken. Bruk grytekluter, ta forsiktig stekeplaten ut av ovnen og sett den på gryterunderlaget. Legg pinnene over på risten, og la    
dem avkjøle seg.

Da kan du sette inn det neste brettet, og steke på samme måte.