Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 225 °C. Bruk over- og undervarme.

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken til siden, på fjølen. Den delen av løken du ikke bruker kan du pakke i plast, og legg i kjøleskapet.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

2

Del løk i to, ta av skallet og skjær den i små biter. Legg løken til siden, på fjølen. Den delen av løken du ikke bruker kan du pakke i plast, og legg i kjøleskapet.

Du trenger
løk:
0,5 stk.
Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåten i små biter, og legg den til siden sammen med løken.

Steg

3

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Skjær hvitløksbåten i små biter, og legg den til siden sammen med løken.

Du trenger
hvitløk:
1 båt
Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Stekepanne
    Stekepanne

Steg

4

Sett en stekepanne på platen og skru på middels varme. Ha i margarin eller smør.

Du trenger
margarin:
1 ss
Ha karbonadedeig i stekepannen, når margarinen slutter å bruse. Bruk stekespaden til å hakke opp karbonadedeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.
UTSTYR
  • Stekespade
    Stekespade
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

5

Ha karbonadedeig  i stekepannen, når margarinen slutter å bruse. Bruk stekespaden til å hakke opp karbonadedeigen i mindre biter og stek til alt har fått en fin, brun farge. Dette tar ca. 5 minutter.

Du trenger
karbonadedeig:
200 g
Ha løk og hvitløk i pannen, og stek videre i 1 minutt.

Steg

6

Ha løk og hvitløk i pannen, og stek videre i 1 minutt.

Hell på pizzasaus.

Steg

7

Hell på pizzasaus.

Du trenger
pizzasaus:
1 glass
Ha litt vann i det tomme glasset, sett på lokk, rist og hell i pannen. Da får du ut siste rest av pizzasausen.

Steg

8

Ha litt vann i det tomme glasset, sett på lokk, rist og hell i pannen. Da får du ut siste rest av pizzasausen.

Bland alt godt sammen. Når sausen begynner å koke (boble) kan du trekke stekepannen av platen.

Steg

9

Bland alt godt sammen. Når sausen begynner å koke (boble) kan du trekke stekepannen av platen.

Ha i sukker, paprikapulver og karri og bland godt sammen med stekespaden.
UTSTYR
  • Teskje
    Teskje

Steg

10

Ha i sukker, paprikapulver og karri og bland godt sammen med stekespaden.

Du trenger
sukker:
1 ts ,
karri:
1 ts ,
paprikapulver:
1 ts
Rull ut pizzadeigen og del den i åtte firkanter med et pizzahjul eller en kniv. Finn frem et stekebrett med bakepapir og sett i nærheten.
UTSTYR
  • Bakepapir
    Bakepapir
  • Pizzahjul
    Pizzahjul
  • Langpanne
    Stekebrett

Steg

11

Rull ut pizzadeigen og del den i åtte firkanter med et pizzahjul eller en kniv. Finn frem et stekebrett med bakepapir og sett i nærheten.

Du trenger
ferdig pizzadeig (rå), langpanne:
1 stk.
Ta en firkant av gangen over på fjølen, og legg en spiseskje med fyll på midten.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje

Steg

12

Ta en firkant av gangen over på fjølen, og legg en spiseskje med fyll på midten.

Legg gjerne et fuktig kjøkkenhåndkle over pizzadeigen som ligger på vent, slik at den ikke blir tørr.

Brett sammen pizzapirogen: brett deigen fra den ene siden rett over fyllet og brett så den andre delen over igjen, slik som på bilde. Klem ned på sidene.

Steg

13

Brett sammen pizzapirogen: brett deigen fra den ene siden rett over fyllet og brett så den andre delen over igjen, slik som på bilde. Klem ned på sidene.

Snu den rundt, slik at du får bretten ned. Bruk en gaffel og klem sammen deigen på hver side av pizzapirogen.
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

14

Snu den rundt, slik at du får bretten ned. Bruk en gaffel og klem sammen deigen på hver side av pizzapirogen.

Løft pirogen forsiktig over på stekebrettet med bakepapir. Nå kan du gjøre det samme med resten!

Steg

15

Løft pirogen forsiktig over på stekebrettet med bakepapir. Nå kan du gjøre det samme med resten!

Knekk et egg i en kopp. Visp egget med gaffelen.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

16

Knekk et egg i en kopp. Visp egget med gaffelen.

Du trenger
egg:
1 stk.
Pensle pizzapirogene med egg.
UTSTYR
  • Pensel
    Pensel

Steg

17

Pensle pizzapirogene med egg.

Sett brettet midt i stekeovnen i 10 minutter, eller til pirogene har fått en fin gylden farge.
UTSTYR
  • Tidsur
    Stoppeklokke

Steg

18

Sett brettet midt i stekeovnen i 10 minutter, eller til pirogene har fått en fin gylden farge.

Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la pizzaen stå i ca. 5 minutter til avkjøling.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Rist
    Rist

Steg

19

Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett  på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la pizzaen stå i ca. 5 minutter til avkjøling.