Steg 1

Steg

1

Sett en kjele på platen. Bruk et desilitermål, eller en mugge, og fyll kjelen halvfull med vann. 

Du trenger

vann:
til koking
steg 2

Steg

2

Skru platen på fullt.

steg 3

Steg

3

Ha salt i vannet.

Du trenger

salt:
1 ts
steg 4

Steg

4

Les på pakken og sjekk hvor lenge pastaen skal koke.

steg 5

Steg

5

Mål opp den mengden pasta du trenger og ha pastaen i det kokende vannet.

Du trenger

fullkornpastaskruer:
2 dl
steg 6

Steg

6

Rør litt rundt med en sleiv. Skru ned varmen til middels, slik at det ikke koker over.

steg 7

Steg

7

Mens pastaen koker: Skyll paprika. Del paprikaen på langs og ta ut kjernehuset. 

Du trenger

rød paprika:
0,5 stk.
steg 8

Steg

8

Skjær paprikaen først i strimler og så i mindre biter. Bruk klogrepet, som vist på bidet, slik at du ikke skjærer deg. Ha det i en serverings skål/bolle. 

steg 9

Steg

9

Skyll sukkererter og la dem renne av seg på et tørkepapir. 

Du trenger

sukkererter:
8 stk.
steg 10

Steg

10

Skru av kokeplaten når pastaen er ferdig. For å sjekke om pastaen er ferdig kan du smake på en bit. Den skal ikke være hard, men ha litt tyggemotstand.  

steg 11

Steg

11

Sett et dørslag i vasken. Hell pastaen i dørslaget, løft det opp og rist litt slik at alt vannet renner av. 

steg 12

Steg

12

Ha pastaen i skålen med paprika. 

steg 13

Steg

13

Ha sukkerertene i skålen.

steg 14

Steg

14

Skru av lokket på pestoglasset og ha pesto i skålen. 

Du trenger

pesto:
1 ss
steg 15

Steg

15

Bland sammen.

steg 16

Steg

16

Del egg i to.

Du trenger

ferdigkokt egg:
1 stk.
steg 17

Steg

17

Legg egget oppå pastasalaten. Server med en gang.