Skrell banan. Del bananen i mindre biter med hendene og ha i en liten bolle.
UTSTYR
  • Plastbolle
    Bolle

Steg

1

Skrell banan. Del bananen i mindre biter med hendene og ha i en liten bolle.

Du trenger
moden banan:
1 stk.
Bruk en gaffel og mos bananbitene til det blir til en klumpfri
UTSTYR
  • Gaffel
    Gaffel

Steg

2

Bruk en gaffel og mos bananbitene til det blir til en klumpfri "banangrøt".

Knekk egg i en kopp og ha over i bollen. Når du først knekker det i en kopp, kan du enkelt kan fjerne små biter av eggeskall fra koppen.
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp

Steg

3

Knekk egg i en kopp og ha over i bollen. Når du først knekker det i en kopp, kan du enkelt kan fjerne små biter av eggeskall fra koppen. 

Du trenger
egg:
1 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Bland egget godt inn i «banangrøten».

Steg

4

Bland egget godt inn i «banangrøten».

Mål opp mel og bakepulver og ha i bollen.
UTSTYR
  • Spiseskje
    spiseskje
  • Teskje
    teskje

Steg

5

Mål opp mel og bakepulver og ha i bollen.

Du trenger
hvetemel:
4 ss ,
bakepulver:
0,5 ts
Bland alt godt sammen med en gaffelen eller en slikkepott.
UTSTYR
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

6

Bland alt godt sammen med en gaffelen eller en slikkepott.

Finn frem en kopp eller en liten ildfast form. Pensle koppen med litt olje
UTSTYR
  • Kopp
    Kopp
  • Pensel
    Pensel

Steg

7

Finn frem en kopp eller en liten ildfast form. Pensle koppen med litt olje

Du trenger
nøytral olje:
0,5 ts
Ha røra over i kopp. La det være igjen litt plass i toppen av koppen, slik at kaken har litt plass til å leve mens den steker. Hvis den er helt full, kan det renne over.

Steg

8

Ha røra over i kopp. La det være igjen litt plass i toppen av koppen, slik at kaken har litt plass til å leve mens den steker. Hvis den er helt full, kan det renne over. 

Ha i syltetøy i koppen. Det holder med 1/2 ts per kake:).

Steg

9

Ha i syltetøy i koppen. Det holder med 1/2 ts per kake:). 

Du trenger
jordbærsyltetøy:
1 ts

Bruk det syltetøyet du selv ønsker.

Sett koppen inn i mikrobølgeovnen.
UTSTYR
  • Mikrobølgeovn
    mikro

Steg

10

Sett koppen inn i mikrobølgeovnen.

Still inn mikrobølgeovnen på 900 W og sek i ca. 2 minutter.

Steg

11

Still inn mikrobølgeovnen på 900 W og sek i ca. 2 minutter.

Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen, er kaken ferdig. Hvis den ikke er helt ferdig, kan du steke den litt videre. Stek da i 15 sekunder av gangen.
UTSTYR
  • trespyd
    trepinne

Steg

12

Sjekk med en trepinne om kaken er ferdig. Stikk pinnen i midten av kaken, hvis det ikke fester seg noe til pinnen, er kaken ferdig. Hvis den ikke er helt ferdig, kan du steke den litt videre. Stek da i 15 sekunder av gangen.

Ta den gjerne ut med en gryteklut, hvis formen er varm. La den avkjøle seg litt – og nyt!
UTSTYR
  • Grytekluter
    Gryteklut

Steg

13

Ta den gjerne ut med en gryteklut, hvis formen er varm. La den avkjøle seg litt – og nyt!