Lag hummus: Hell kikertene over i et dørslag. Skyll godt med kaldt vann og rist litt slik at alt vannet renner av.
UTSTYR
  • Dørslag
    Dørslag

Steg

1

Lag hummus: Hell kikertene over i et dørslag. Skyll godt med kaldt vann og rist litt slik at alt vannet renner av.

Du trenger
hermetiske kikerter:
1 boks à 380 g
Finn frem en food processor og ha i kikertene.
UTSTYR
  • Food processor
    Food processor

Steg

2

Finn frem en food processor og ha i kikertene.

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og ha i begeret sammen med kikertene.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

3

Rens hvitløk ved å ta av det ytterste skallet. Hakk hvitløken i små biter, og ha i begeret sammen med kikertene.

Du trenger
hvitløk:
1 båt
Ha i tahini og salt.
UTSTYR
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Teskje
    Teskje

Steg

4

Ha i tahini og salt.

Du trenger
tahini:
1 ss ,
salt:
0,5 ts
Sett i kontakten til food processoren.

Steg

5

Sett i kontakten til food processoren.

Mål opp olje og ha i bollen.
UTSTYR
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

6

Mål opp olje og ha i bollen.

Du trenger
olivenolje:
1 dl
Fest lokket godt. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.

Steg

7

Fest lokket godt. Hvis du ikke har brukt food processoren før, kan det være greit å spørre en voksen om litt hjelp til å vise deg hvordan den fungerer.

Du kan også bruke en stavmikser.

Kjør til blandingen er jevn, det vil si at oljen og kikertene har blandet seg sammen. Hvis du vil ha den litt mer flytende, kan du ta i litt mer olje.

Steg

8

Kjør til blandingen er jevn, det vil si at oljen og kikertene har blandet seg sammen. Hvis du vil ha den litt mer flytende, kan du ta i litt mer olje.

Skjær opp sitron i båter og press ut saften over i hummusen. Press den gjerne over hånden din, slik at det ikke kommer steiner i blandingen.

Steg

9

Skjær opp sitron i båter og press ut saften over i hummusen. Press den gjerne over hånden din, slik at det ikke kommer steiner i blandingen.

Du trenger
sitron:
0,5 stk.
Kjør blandingen sammen igjen, slik at sitronen blir blandet inn.

Steg

10

Kjør blandingen sammen igjen, slik at sitronen blir blandet inn.

Hvis du vil kan du smake til med litt pepper. Når hummusen er klar kan du trekke ut kontakten og ha hummusen over i en skål. Vask gjerne food processoren med en gang.
UTSTYR
  • Skål
    Skål
  • Slikkepott
    Slikkepott

Steg

11

Hvis du vil kan du smake til med litt pepper. Når hummusen er klar kan du trekke ut kontakten og ha hummusen over i en skål. Vask gjerne food processoren med en gang.

Det er både viktig og morsomt! Maten skal jo smake godt, og da er det helt nødvendig å bruke smakssansen underveis.

Skyll agurk. Skjær agurkbiten først i tre, og kutt den i staver, slik som vist på bildet.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

12

Skyll agurk. Skjær agurkbiten først i tre, og kutt den i staver, slik som vist på bildet.

Du trenger
agurk:
1 bit
Skyll gulrot. Skrell forsiktig av det ytterste laget på gulroten. Skjær av endene.
UTSTYR
  • Skreller
    Skreller

Steg

13

Skyll gulrot. Skrell forsiktig av det ytterste laget på gulroten. Skjær av endene.

Du trenger
gulrot:
1 stk.
Del gulroten i to. Skjær den så på langs og til slutt i staver.

Steg

14

Del gulroten i to. Skjær den så på langs og til slutt i staver.

Skyll paprika. Rens den, slik som vist på bildet.

Steg

15

Skyll paprika. Rens den, slik som vist på bildet.

Du trenger
rød paprika:
0,5 stk.
Skjær paprika i strimler på langs. Den paprikaen du ikke bruker, kan du pakke inn i plast og legge i kjøleskapet. Server grønnsaksstavene på et fat eller en tallerken, sammen med hummusen.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken

Steg

16

Skjær paprika i strimler på langs. Den paprikaen du ikke bruker, kan du pakke inn i plast og legge i kjøleskapet. Server grønnsaksstavene på et fat eller en tallerken, sammen med hummusen.