Hopp til hovedinnhold
Steg 1

Steg

1

Mål opp smør.

Du trenger

smør:
100 g
Steg 2

Steg

2

Ha smøret i en liten kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.

Steg 3

Steg

3

Mål opp hvetemel og sammalt hvetemel og ha det i en bolle.

Du trenger

hvetemel:
3 dl , siktet ,
fin sammalt hvete:
4 dl
Steg 4

Steg

4

Mål opp sukker, og ha det i bollen.

Du trenger

sukker:
2 ss
Steg 5

Steg

5

Ha i salt.

Du trenger

salt:
0,5 ts
Steg 6

Steg

6

Knekk ett og et egg i en kopp og ha det i røren. Er du uheldig og får eggeskall i koppen, ta det ut før du har egget i røren.

Du trenger

egg:
6 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Steg 7

Steg

7

Bruk målebegeret til å måle opp melken og ha den i bollen.

Du trenger

lettmelk:
4 dl
Steg 8

Steg

8

Sett stikkkontakten til håndmikseren i støpselet.

Du kan også bruke en kjøkkenmaskin, eller en visp, til å blande sammen røren.

Steg 9

Steg

9

Bruk håndmikseren og bland alt til en glatt og fin røre.

Steg 10

Steg

10

Ha i smeltet smør og rør med håndmikseren, til alt er godt blandet.

Steg 11

Steg

11

Sett stikkontakten til vaffeljernet i støpselet.

Steg 12

Steg

12

Smelt 2 ss smør i den lille kjelen og sett den på et gryteunderlag. Bruk en pensel og pensle litt smeltet smør i det varme vaffeljernet. 

Du trenger

smør:
2 ss
Steg 13

Steg

13

Bruk en øse og hell litt av røren i jernet.

Steg 14

Steg

14

Legg lokket forsiktig ned. La vaffelen steke til den har en gylden farge og ikke sitter fast i vaffeljernet.   

Steg 15

Steg

15

Bruk en gaffel og ta vaffelen ut av jernet, når den er ferdig stekt. Legg den på en rist, og stek resten av vaflene på samme måte.

Legg gjerne et kjøkkenhåndkle over for å holde dem litt varme.

Steg 16

Steg

16

Server gjerne vaflene med smør, ost, skinke eller det du liker best. Mange liker også syltetøy, brunost eller salami på vaflene.