Mål opp smør.
UTSTYR
  • Skjærefjøl
  • Kokkekniv

Steg

1

Mål opp smør.

Du trenger

smør:
100 g
Ha smøret i en liten kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.
UTSTYR
  • Liten kjele

Steg

2

Ha smøret i en liten kjele. Skru stekeplaten på middels varme og la smøret smelte.

Mål opp hvetemel og sammalt hvetemel og ha det i en bolle.
UTSTYR
  • Målebeger
  • Plastbolle

Steg

3

Mål opp hvetemel og sammalt hvetemel og ha det i en bolle.

Du trenger

hvetemel:
3 dl , siktet ,
fin sammalt hvete:
4 dl
Mål opp sukker, og ha det i bollen.
UTSTYR
  • Spiseskje

Steg

4

Mål opp sukker, og ha det i bollen.

Du trenger

sukker:
2 ss
Ha i salt.
UTSTYR
  • Teskje

Steg

5

Ha i salt.

Du trenger

salt:
0,5 ts
Knekk ett og et egg i en kopp og ha det i røren. Er du uheldig og får eggeskall i koppen, ta det ut før du har egget i røren.
UTSTYR
  • Kopp

Steg

6

Knekk ett og et egg i en kopp og ha det i røren. Er du uheldig og får eggeskall i koppen, ta det ut før du har egget i røren.

Du trenger

egg:
6 stk.

Bruk en teskje eller en større bit av eggeskallet for å ta det ut.

Bruk målebegeret til å måle opp melken og ha den i bollen.

Steg

7

Bruk målebegeret til å måle opp melken og ha den i bollen.

Du trenger

lettmelk:
4 dl
Sett stikkkontakten til håndmikseren i støpselet.
UTSTYR
  • Håndmikser

Steg

8

Sett stikkkontakten til håndmikseren i støpselet.

Du kan også bruke en kjøkkenmaskin, eller en visp, til å blande sammen røren.

Bruk håndmikseren og bland alt til en glatt og fin røre.

Steg

9

Bruk håndmikseren og bland alt til en glatt og fin røre.

Ha i smeltet smør og rør med håndmikseren, til alt er godt blandet.

Steg

10

Ha i smeltet smør og rør med håndmikseren, til alt er godt blandet.

Sett stikkontakten til vaffeljernet i støpselet.
UTSTYR
  • Vaffeljern

Steg

11

Sett stikkontakten til vaffeljernet i støpselet.

Smelt 2 ss smør i den lille kjelen og sett den på et gryteunderlag. Bruk en pensel og pensle litt smeltet smør i det varme vaffeljernet.
UTSTYR
  • Pensel
  • Gryteunderlag

Steg

12

Smelt 2 ss smør i den lille kjelen og sett den på et gryteunderlag. Bruk en pensel og pensle litt smeltet smør i det varme vaffeljernet. 

Du trenger

smør:
2 ss
Bruk en øse og hell litt av røren i jernet.
UTSTYR
  • Øse

Steg

13

Bruk en øse og hell litt av røren i jernet.

Legg lokket forsiktig ned. La vaffelen steke til den har en gylden farge og ikke sitter fast i vaffeljernet.

Steg

14

Legg lokket forsiktig ned. La vaffelen steke til den har en gylden farge og ikke sitter fast i vaffeljernet.   

Bruk en gaffel og ta vaffelen ut av jernet, når den er ferdig stekt. Legg den på en rist, og stek resten av vaflene på samme måte.
UTSTYR
  • Rist
  • Kjøkkenhåndkle
  • Gaffel

Steg

15

Bruk en gaffel og ta vaffelen ut av jernet, når den er ferdig stekt. Legg den på en rist, og stek resten av vaflene på samme måte.

Legg gjerne et kjøkkenhåndkle over for å holde dem litt varme.

Server gjerne vaflene med smør, ost, skinke eller det du liker best. Mange liker også syltetøy, brunost eller salami på vaflene.

Steg

16

Server gjerne vaflene med smør, ost, skinke eller det du liker best. Mange liker også syltetøy, brunost eller salami på vaflene.