Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Steg

1

Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.

Finn frem brød og skjær det i skiver.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Brødkniv
    Brødkniv

Steg

2

Finn frem brød og skjær det i skiver. 

Du trenger
brød:
6 skiver
Skjær brødskivene i strimler eller «pinner» på langs.

Steg

3

Skjær brødskivene i strimler eller «pinner» på langs.

Legg brødstrimlene over i en stor bolle. Ha sukker og kanel i bollen.
UTSTYR
  • Bolle
    Bolle
  • Spiseskje
    Spiseskje
  • Teskje
    Teskje

Steg

4

Legg brødstrimlene over i en stor bolle. Ha sukker og kanel i bollen.

Du trenger
sukker:
2 ss ,
malt kanel:
1 ts
Mål opp smør.
UTSTYR
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

5

Mål opp smør. 

Du trenger
smør:
50 g
Ha smøret i en liten kjele. Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La smøret smelte.
UTSTYR
  • Liten kjele
    Liten kjele

Steg

6

Ha smøret i en liten kjele. Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La smøret smelte. 

Ha smeltet smør i bollen. Bruk spiseskjeen fra tidligere, og vend brødet rundt i bollen, slik at det kommer smør, sukker og kanel på alle strimlene.

Steg

7

Ha smeltet smør i bollen. Bruk spiseskjeen fra tidligere, og vend brødet rundt i bollen, slik at det kommer smør, sukker og kanel på alle strimlene. 

Legg bakepapir på et stekebrett. Fordel brødstrimlene utover bakepapiret.
UTSTYR
  • Langpanne
    Stekebrett
  • Bakepapir
    Bakepapir

Steg

8

Legg bakepapir på et stekebrett. Fordel brødstrimlene utover bakepapiret. 

Sett stekebrettet midt i ovnen. Stek brødstimlene til de er gylne og sprø, det tar ca. 10 minutter.

Steg

9

Sett stekebrettet midt i ovnen. Stek brødstimlene til de er gylne og sprø, det tar ca. 10 minutter. 

Sett frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta brettet forsiktig ut av ovnen og sett det på gryteunderlaget. La brødstrimlene ligge til de blir kalde.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter
  • Gryteunderlag
    Gryteunderlag

Steg

10

Sett frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta brettet forsiktig ut av ovnen og sett det på gryteunderlaget. La brødstrimlene ligge til de blir kalde. 

Server

Steg

11

Server "churros" i små skåler eller søte muffinsformer. Det smaker ekstra godt med sjokolade- eller karamellsaus til.