Ta ut alle stekebrett fra ovnen, slik at den er tom. Sett stekeovnen på 200 °C. Bruk over- og undervarme.
Finn frem brød og skjær det i skiver.
Skjær brødskivene i strimler eller «pinner» på langs.
Legg brødstrimlene over i en stor bolle. Ha sukker og kanel i bollen.
Mål opp smør.
Ha smøret i en liten kjele. Sett kjelen på kokeplaten og skru platen på middels varme. La smøret smelte.
Husk å skru av platen!
Ha smeltet smør i bollen. Bruk spiseskjeen fra tidligere, og vend brødet rundt i bollen, slik at det kommer smør, sukker og kanel på alle strimlene.
Legg bakepapir på et stekebrett. Fordel brødstrimlene utover bakepapiret.
Sett stekebrettet midt i ovnen. Stek brødstimlene til de er gylne og sprø, det tar ca. 10 minutter.
Husk å ta tiden!
Sett frem et gryteunderlag. Bruk grytekluter og ta brettet forsiktig ut av ovnen og sett det på gryteunderlaget. La brødstrimlene ligge til de blir kalde.
Husk å skru av ovnen!
Server "churros" i små skåler eller søte muffinsformer. Det smaker ekstra godt med sjokolade- eller karamellsaus til.
Husk å vaske opp og rydde etter deg når du er ferdig!
Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på matstart.no, og informasjonskapsler som grunnlag for forbedring av nettstedet. Om du velger å bruke matstart.no blir anonymisert brukerdata samlet inn, men ingen personopplysninger om deg vil samles eller lagres.