Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.
UTSTYR
  • Liten kjele
    Liten kjele
  • Tidsur
    Stoppeklokke
  • Målebeger
    Målebeger

Steg

1

Sett en kjele på kokeplaten. Legg egg i kjelen og hell over vann, til det dekker eggene. Bruk et målebeger, eller noe annet du har på kjøkkenet.

Du trenger
egg:
1 stk.
Skru kokeplaten på full varme. Sett tidsuret på 8 minutter når vannet begynner å koke. Skru temperaturen litt ned når vannet har begynt å koke, så det ikke koker over.

Steg

2

Skru kokeplaten på full varme. Sett tidsuret på 8 minutter når vannet begynner å koke. Skru temperaturen litt ned når vannet har begynt å koke, så det ikke koker over. 

Skjær brød i skiver.
UTSTYR
  • Fjøl
    Fjøl
  • Brødkniv
    Brødkniv

Steg

3

Skjær brød i skiver.

Du trenger
brød:
1 skive
Legg brødskiven på en tallerken og smør på margarin.
UTSTYR
  • Tallerken
    Tallerken
  • Smørkniv
    Smørkniv

Steg

4

Legg brødskiven på en tallerken og smør på margarin.

Du trenger
margarin:
til brødskiven
Skyll agurk. Skjær den i skiver.
UTSTYR
  • Plastfjøl
    Skjærefjøl
  • Kokkekniv
    Kokkekniv

Steg

5

Skyll agurk. Skjær den i skiver.

Du trenger
agurk:
4 skiver
Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann.
UTSTYR
  • Grytekluter
    Grytekluter

Steg

6

Hold kjelen med en gryteklut og hell av vannet. Skyll eggene i kaldt vann.

Når vi skyller kokte egg i kaldt vann, løsner skallet lettere.

Del egg med en eggedeler.
UTSTYR
  • Eggedeler
    Eggedeler

Steg

7

Del egg med en eggedeler.

Fordel agurk og egg på brødskiven. Topp det hele med kaviar, så er det klart til å spises!

Steg

8

Fordel agurk og egg på brødskiven. Topp det hele med kaviar, så er det klart til å spises!

Du trenger
kaviar:
til brødskiven